27. 10. 2017 - 21:11
Joshua 'ždere' 5000 kalorija dnevno! Evo kako detaljno izgleda...
907
Shares
Joshua 'ždere' 5000 kalorija dnevno! Evo kako detaljno izgleda kompletan dan svjetskog prvaka...

NAPORNO

Joshua 'ždere' 5000 kalorija dnevno! Evo kako detaljno izgleda kompletan dan svjetskog prvaka...

27. 10. 2017 - 21:11
0
Shares

Ustaje već u 4 ujutro i odmah se baca na - trčanje koje traje do 4:30. Doručkuje sat vremena potom, i to dva avokada s limetom, špinat te smoothie sa svježim voćem, žitaricama, jogurtom, mlijekom i medom i pet sirovih jaja...

Tako izgleda tipično rano jutro 28-godišnjeg britanskog boksača Anthonija Joshue, teškaškog prvaka po verzijama IBF, WBA i IBO. Novinar irskog portala Joe proveo je jedan dan s Joshuom i otkrio frapantnu činjenicu - dnevno u sebe unese čak 5000 kalorija! Za usporedbu, to je kao da pojedete deset velikih hamburgera.

Prvi trening mladi Britanac nigerijskog porijekla ima u 9 sati, kada radi na snazi, udara boksačke vreće, ali i sparira. Nakon treninga, u 11 sati, neizbježna je masaža kojom nastoji umanjiti bolove u mišićima.

- Neću vam lagati, bio sam stvarno zabrinut jutros da ću povratiti pet sirovih jaja i drugu hranu koju sam ranije pojeo. Ali sada ću pojesti pet pilića i oko 18 krava ili što već - kazao je Joshua, koji se potom bacio na ručak oko 13 sati.

Tjestenina punog zrna, pileća prsa, umak od rajčice i povrće, jogurt sa svježim voćem, lješnjaci, med i granola... Što sve Joshua ubaci u sebe teško je i pobrojati, a kamoli pojesti. Na putu do dvorane za jogu stoga mu ne preostaje drugo nego malo "ubiti oko".

Nakon malo istezanja i "traženja unutarnjeg mira", oko 16:30 vrijeme je, pogađate, za novi obrok. Ovaj put "samo" proteinski shake, svježe voće i kava. Joshua potom konačno dolazi do kreveta i pronalazi nešto vremena za odmor, a u 18 sati slijedi mu i - večera. Odrezak s kvinojom i rižom uz sok od naranče ne sjeda baš najbolje mladom boksaču, ali nekako ga uspijeva pojesti.

Poslije malo razonode u vidu igranja šaha u 18:30, Anthony je u krevetu u 21 sat, gdje čuva snagu za novi naporan dan. Ovu subotu očekuje ga odbrana naslova protiv iskusnog kamerunsko-francuskog boksača Carlosa Takama (36).

Učitaj još novosti