27. 10. 2017 - 17:05
U samo pet riječi objasnio je zašto je Messi bolji od Ronalda
907
Shares
U samo pet riječi objasnio je zašto je Messi bolji od Ronalda

DIMITAR BERBATOV

U samo pet riječi objasnio je zašto je Messi bolji od Ronalda

27. 10. 2017 - 17:05
0
Shares

Pitanje svih pitanja, u svijetu fudbala je "Ronaldo ili Messi". Ko je bolji. Traje to već jako dugo, toliko da je u međuvremenu postalo - koliko god to bilo čudno za reći - čak i dosadno razgovarati o sličnostima i razlikama između dvojice možda i najboljih fudbalera koje je svijet ikad vidio. Uostalom, još prije pet i pol godina to je pitanje postalo pomalo deplasirano, nepotrebno...

Međutim, ono se i danas postavlja. Svima ko nešto želi reći na tu temu. Evo, pitali su to i Dimitra Berbatova, Bugarina koji je rijetko publiku ostavljao ravnodušnom, bez obzira na to je li "naoružan" loptom ili mikrofonima. Danas mu je 36 godina, i dalje igra fudbal, a na dresu mu piše Kerala Blasters FC. Riječ je o indijskoj ligi, o praktično rekreativnom fudbalu, ali sve što je ostavio iza sebe čini ga mjerodavnim da odgovori na pitanje svih pitanja. Dakle, ko je bolji, Ronaldo ili Messi?

''Messi'' - ispalio je bez previše razmišljanja u razgovoru s novinarom ESPN-a.

Čovjek je, logično, tražio pojašnjenje, da mu objasni zašto tako misli. Berbatov je to sažeo u tačno pet riječi.

''Zato što je je*eno najveći!''

Dvije sezone Berbatov je bio Ronaldov saigrač, svaki dan je s njim trenirao i igrao, dok je Messija gledao samo sa strane. A opet, i to mu je bilo dovoljno da nestanu sve dvojbe.

''Ronaldo je briljantan, ali Messi je više moj tip igrača. Nevjerojatno je kojom lakoćom vidi igru. U stanju je zabijati, kreirati... Ma sve, on je kompletan nogometaš. I vjerujem da je najbolji koji je ikad igrao fudbal'' - pojasnio je Berbatov svoje razmišljanje.

Odgovorite i vi na ovo "pitanje svih pitanja"...

Učitaj još novosti