27. 10. 2017 - 10:44
DŽUMHUR PONOVO NAPRAVIO SCENU: Razbijao reket, urlao da mu se...
907
Shares
DŽUMHUR PONOVO NAPRAVIO SCENU: Razbijao reket, urlao da mu se tenis gadi, raspravljao s Tsongom i sucem... (VIDEO)

JUČERAŠNJI MEČ

DŽUMHUR PONOVO NAPRAVIO SCENU: Razbijao reket, urlao da mu se tenis gadi, raspravljao s Tsongom i sucem... (VIDEO)

27. 10. 2017 - 10:44
0
Shares

Damir Džumhur jučer je nastupio na ATP turniru u Beču, gdje je u 2. kolu izgubio od Jo-Wilfrieda Tsonge 6:7, 7:6, 6:1, propustivši pritom i meč loptu u drugom setu.

Međutim, Džumhur se našao u centu pažnje ne zbog tenisa, već svog ponašanja.

Džumhur je servirao za prvi set kod 5:4, no prvo je promašio čisti smash nakon čega si je sarkastično govorio "Bravo! Bravo!", a u sljedećem poenu je lagani forhend slice poslao metar u aut.

"Gadi mi se tenis", urlao je Džumhur, izgubio servis, ali ipak dobio tie-break. U 13. igri drugog seta propustio je meč loptu na 7:6, a nakon što je izgubio set pa i prvi gem trećeg seta, raspalio je reketom u pod.

Ipak, vrhunac Džumhurovih eskapada stigao je kod vodstva Tsonge 5:1 u trećem setu. Francuz je pogodio odličan servis, koji je Damir jedva vratio ispred mreže nakon čega je nezainteresirani Džumhur samo odšetao do drugog kraja terena.

"Što je? Što sam trebao napraviti? Pa jesi li vidio gdje me loptica pogodila. I što sad, ne mogu igrati kako ja hoću, je li? Ne, ti ćeš mi reći kako moram igrati", govorio je Damir sucu, a nakon što je izgubio gem i set porazgovarao je i s Tsongom.

 

(Sport.ba/Index.hr)

Učitaj još novosti