22. 10. 2017 - 14:34
Vidić: Bio sam povrijeđen prije finala Lige prvaka, ali mi je...
907
Shares
Vidić: Bio sam povrijeđen prije finala Lige prvaka, ali mi je Fergie onda rekao nešto što nikada neću zaboraviti

VIDIĆ FERGUSON

Vidić: Bio sam povrijeđen prije finala Lige prvaka, ali mi je Fergie onda rekao nešto što nikada neću zaboraviti

22. 10. 2017 - 14:34
0
Shares

Legendarni srpski defanzivac Nemanja Vidić karijeru je završio u 34 godini nakon hroničnih problema sa povredama, ali će ostati upamćen kao jedan od najboljih štopera u 21. veku.

Svoje ime i prezime zlatnim slovima je upisao u historiju Manchester Uniteda, za koji je igrao osam godina i osvojio pet šampionskih titula, tri kupa, Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Jedan od najvažnijih ljudi u Vidićevoj karijeri naravno je bio Ser Aleks Ferguson. Srbin je otkrio da je pred finale Lige prvaka 2008. godine igrao iako nije bio potpuno spreman.
„Igrao sam povrijeđen. Fergi me je pitao, 'Da li si spreman da igraš?' Ja sam odogovorio, 'Hm, osjećam malo…' On je odgovrio: 'Znači igraš!'. 'Ok, ali nisam siguran da li ću uspjeti'. Fergi: 'Ti igraš'”, rekao je, otkrio je Vidić u intervjuu za Times.

To je zapravo bio pravi uvod u Fergijevu trenersku tajnu, koja se ne ogleda u taktičkim i tehničkim sposobnostima, već u povjerenju koje uživa u svlačionici.
„Fergi voli karaktere. On podstiče igrače da budu lideri. Na terenu vam daje odgovornost. Igračima neće reći 'Uvijek radite šta ja kažem'. On im pomaže da budu najbolja opcija za sebe. To je razlog zbog kojeg volite njegovu trenersku ideju. Zbog toga što pomaže igraču da izvuče najviše iz sebe samog”, rekao je Vidić.

Učitaj još novosti