21. 10. 2017 - 17:45
Od Rakitića do Kolašinca i Ozila: Da su zadržali ovaj tim, ne...
907
Shares
Od Rakitića do Kolašinca i Ozila: Da su zadržali ovaj tim, ne bi se puno pitalo Bayern u Bundesligi

SCHALKE

Od Rakitića do Kolašinca i Ozila: Da su zadržali ovaj tim, ne bi se puno pitalo Bayern u Bundesligi

Germanijak.hr
21. 10. 2017 - 17:45
0
Shares

Schalke je danas klub koji smatra uspjehom plasman u Europu na koncu sezone, ali mnogi igrači koji su obilježili proteklo desetljeće kluba igraju u najboljim svjetskim klubovima.

Da su uspjeli zadržati sve svoje zvijezde danas bi se borili s Bayernom i Borussijom Dortmund za vrh Bundesligaške tablice, a momčadi u kojoj bi bili Neuer, Rakitić, Ozil, Sane i Draxler bojali bi se i najveći nogometni giganti.

No, surovi profesionalizam natjerao ih je da prodaju najbolje igrače, neki su otišli u gigante za basnoslovne odštete, bez nekih su ostali besplatno jer nisu željeli produljiti ugovore, a na određenim igračima su izgubili milijune, odnosno mogli su zaraditi mnogo više s obzirom na karijere koje su napravili po odlasku iz Gelsenkirchena.

Prvi na pamet padaju Ivan Rakitić i Mesut Ozil, Raketa je danas u Barceloni i vrijedi desetke milijuna eura, a Schalke ga je svojedobno pustio u Sevillu za samo 2,5 milijuna eura. Loš posao bio je i najbolji plejmejker današnjice, Mesut Ozil, kojeg se Schalke riješio za samo pet milijuna eura.

Također, žalit će i za Joelom Matipom te Seadom Kolašincem, sjajnim igračima za koje nisu izvukli ni novčića jer nisu željeli produžiti ugovor. Tko zna, možda bi imali bolju pregovaračku poziciju, jer da su zadržali momčad Neuer, Rafinha, Matip, Howedes, Kolašinac, Geis, Rakitić, Sane, Ozil, Draxler, Huntelaar, sad bi oni bili favoriti za naslove u Bundesligi i Ligi prvaka pa njihove bivše zvijezde ne bi morale odlaziti u potrazi za trofejima i međunarodnom slavom…

Mega momčad koju je Schalke rasprodao od 2010. godine:

Manuel Neuer u Bayern za 30 milijuna eura

Rafinha u Genovu za 8 milijuna eura

Joel Matip bez odštete u Liverpool

Benedikt Howedes posuđen Juventusu za 3,5 milijuna eura po sezoni

Sead Kolašinac bez odštete u Arsenal

Johanes Geis posuđen Sevilli za 2,5 milijuna eura

Ivan Raktić u Sevillu za 2,5 milijuna eura

Leroy Sane u Manchester City za 50 milijuna eura

Mesut Ozil u Werder Bremen za 5 milijuna eura

Julian Draxler u Wolfsburg za 43 milijuna eura

Klaas–Jan Huntelaar u Ajax bez odštete

15085763765592

Učitaj još novosti