21. 10. 2017 - 07:58
Nevjerica u Njemačkoj, ovom se niko nije nadao: Najbolji...
907
Shares
Nevjerica u Njemačkoj, ovom se niko nije nadao: Najbolji svjetski golman proživljava pravu noćnu moru

UPITAN NASTUP NA MUNDIJALU

Nevjerica u Njemačkoj, ovom se niko nije nadao: Najbolji svjetski golman proživljava pravu noćnu moru

Goal
21. 10. 2017 - 07:58
0
Shares

Bivš golman njemačke reprezentacije Uli Stein rekao je kako je zabrinut po pitanju povrede kapitena reprezentacije Manuela Neuera, koji je u septembru po drugi put povrijedio stopalo lijeve noge.

Prve prognoze govorile su kako će Neuer s terena odsustvovati nekoliko mjeseci, a Stein napominje kako nije upitno da će se Neuer do početka prvenstva oporaviti, ali da je najveći problem - njegov povratak u formu:

"Ne sumnjam da će se Neuer oporaviti do početka prvenstva, ali sam zabrinut zbog činjenice kako je po drugi put povrijedio potpuno isto stopalo. Isto tako, nisam siguran kako će postići željenu formu do Svjetskog prvenstva."

Bez obzira na njegovu povredu, Stein je optimističan kada je u pitanju uspjeh Elfa u Rusiji:

"Ukoliko Neuer ne nastupi, tim će se moći nositi s njegovim gubitkom i mislim da Joachim Löw može obraniti titulu te ponovno odvesti Njemačku do naslova svjetskog prvaka."

ter-stegen-imao-vise-pasova-od-bilo-kojeg-igraca-psg-a-182307-227974-big

Stein je također prokomentirao i Neuerovu zamjenu, člana Barcelone Marc-Andre ter Stegena:

"Imam potpuno povjerenje u ter Stegena. To nije bio slučaj prije nekoliko mjeseci, ali je Marc napravio ogroman iskorak prema naprijed te je danas odličan golman i mislim kako može kvalitetno nadomjestiti eventualni Neuerov izostanak."

Učitaj još novosti