20. 10. 2017 - 21:53
Hit engleskog prvenstva: Prvoj zvijezdi dileri prijetili...
907
Shares
Hit engleskog prvenstva: Prvoj zvijezdi dileri prijetili smrću, a igrače kupuju preko Football Managera!

WATFORD

Hit engleskog prvenstva: Prvoj zvijezdi dileri prijetili smrću, a igrače kupuju preko Football Managera!

20. 10. 2017 - 21:53
0
Shares

Watford u Premiershipu gura iznad svih očekivanja. Poslije osam kola drže četvrto mjesto uz 15 bodova na kontu pod vodstvom talentiranog trenera Marca Silve (40).

Pali su tek protiv Pepovog Cityja na svom Vicarage Roadu (0-6), ali taj težak posrtaj zaliječila je pobjeda nad Arsenalom prošle subote (2-1).

Iako su 'topnici' vodili golom Mertesackera iz 39. minute, Watford je preko Deeneyja (penal iz 71. minute) i Cleverleyja (92. minuta) stigao do velikog podviga.

- Ma, ta momčad Arsenala nema m*da! Nekad su tu igrale face poput Vierie i Henryja, a danas se izmiču iz duela - 'častio' ih je kapetan Troy Deeney poslije pobjede.

Ta je momčad dolaskom portugalskog trenera Marca Silve dobila smislene konture za razliku od prošlosezonskog mučenja pod Talijanom Walterom Mazzarijem. 'Otac' moderniziranije 3-5-2 formacije koji je dugi niz relativno uspješno vladao u Napoliju isti je recept primjenjivao u Premiershipu što je naišlo na neuspjeh. Suviše je bio 'tvrd' za tako zahtjevnu ligu...

Marco Silva taktički je daleko fleksibilniji od prethodnika i to je pokazao za vrijeme proljetne avanture u Hull Cityju s kojim je skoro izveo čudo. Klub je grcao u borbi za ostanak, na kraju su kapitulirali u toj borbi, ali Silvin posao nije prošao nezapažen što mu je otvorilo šansu u Watfordu, prenosi 24sata.hr.

Poznato je da je portugalski strateg bio u kombinacijama za klupu Hajduka poslije otkaza Marijanu Pušniku u prosincu prošle godine.

Silva je dobar prijatelj sportskog direktora Hajduka Maria Branca, no do realizacije tog posla nije došlo i 'bile' je preuzeo Španjolac Joan Carrillo. Marco je pošao put Premiershipa nakon također dobrih poslova na klupi Estorila, Sportinga i Olympiacosa.

Njegov Watford za razliku od Hulla djeluje uredno. Kao i svaki premierligaš klub ima strašan budžet pa su ovog ljeta potrošili 61,5 milijuna eura.

Andre Gray iz Burnleyja stigao je za 20 milijuna eura, Brazilac Richarlison iz Fluminensea za 12,5 milijuna. Tu je klub dodao talentirane igrače poput Willa Hughesa, Nathaniela Chalobaha i Toma Cleverleyja, nekadašnjeg talenta Manchester Uniteda koji igra sve bolje u ovoj sredini.

Watford je klub koji usko surađuje s planetarno popularnom igrom Football Manager i pomoću nje bira igrače koje će dovesti. Recimo, Grayja su predstavili u 'FM stilu', a Richarlisona doveli na inzistiranje čelnog čovjeka proizvođača Football Managera, Sports Interactivea.

Miles Jacobsen uvjerio je čelnike kluba da je Brazilac čudesan mladi igrač kojeg su pomno skautirali u svakom pogledu.

- Koga bih preporučio Watfordu? Richarlisona, apsolutno. To bi bila savršena kupovina - rekao je Miles svojevremeno.

Sudeći prema početku sezone, Miles je pogodio. Ofenzivac iz Brazilca isprofilirao se u pravu zvijezdu, utrpao je tri gola uz dvije asistencije u osam nastupa i pravi je hit u Engleskoj.

On za sobom nosi specifičnu životu priču. Naime, uoči utakmice Chelseaja i Watforda (subota od 13 i 30) novinari su ga upitali boji li se aktualnog prvaka.

- Bojim li se Chelseaja? Ljudi, pa meni su kao djetetu narkomani stavili pištolj na čelo jer su mislili da dilam drogu - ispalio je Brazilac.

- To je bilo normalno u mom djetinjstvu, nisam se uopće bojao. Odrastao sam u takvom okruženju, živjeli smo u maloj kući u ulici gdje su ljudi često skrivali drogu od policije. Većina mojih prijatelja je dilala drogu, ali ja nisam nikad imao posla s tim. Neki od njih su u zatvoru zbog toga - ispovijest je odličnog brazilskog nogometaša.

Nogomet ga je spasio, a Football Manager od njega napravio pravu zvijezdu. Naravno, velik dio zasluge leži i u nesuđenom treneru Hajduka, Marcu Silvi.

Učitaj još novosti