19. 10. 2017 - 13:42
GOTOVO JE Raspad BBC-ja potvrđen, da li je ovo novi...
907
Shares
GOTOVO JE Raspad BBC-ja potvrđen, da li je ovo novi zastrašujući

DON BALON

GOTOVO JE Raspad BBC-ja potvrđen, da li je ovo novi zastrašujući "Galaktiko" trio!?

19. 10. 2017 - 13:42
0
Shares

Real Madrid je dvostruki uzastopni prvak Evrope, odlično je započeo i ovu sezonu, a onda je uslijedilo nekoliko kikseva kod kuće u Primeri.

Trenutno Kraljevi zaostaju pet bodova za vodećom Barcelonom, a u utorak su samo remizirali u Madridu protiv Tottenhama.

Upravo je ovaj meč s engleskim predstavnikom jasno stavio do znanja da se polahko bliži kraj jedne ere.

Ovom Realu potrebna su nova pojačanja, a španski Don Balon tvrdi da će uskoro uslijediti rekonstrukcija tima.

Istina, mlađi igrači dobivaju šansu, Zidane im koliko - toliko vjeruje, ali sigurno je da će uskoro biti velikih prodaja i kupovina.

Gareth Bale je siguran putnik sljedećeg ljeta, vjerovatno će Velšanin pojačati Manchester United. Osim njega, spasa za Karima Benzemu više nema.

ronaldo-bale-marcelo

"Vanbračni Zizouv sin", kako ga posprdno zovu na Pirinejima aludirajući na činjenicu da je ljubimbac Zidanea, potpisao je novi ugovor, ali ni to mu neće pomoći.

Kao ni Ronaldova želja da ostane, jer je Francuz alžirskig korijena fudbaler koji je Portugalcu pripremio najviše golova u karijeri.

Velika pomjeranja znače da bi Benzema i Bale vjerovatno mogli u Premiership, da će vjerovatno umjesto Navasa stići novi golman, a nije isključeno ni da će Real prodati Modrića kojem su već 32.

Nagađa se o brojnim imenima, a ovo su najizglednije opcije. Kraljevi su spremni platiti otkupnu klauzulu za Antoine Griezmanna iz Atletica, naravno ako Jorgandžije i sam igrač pristanu na to. 

griezmann-qarabag-atletico-madrid-champions-league-8fl2nu08o03w1tbswhl6kwl1v

Tri kandidata su tu za čuvara mreže. Osim David de Gee, tu su Thibaut Courtois iz Chelseaja, kao i Milanov Donnarruma.

Ipak, primarna meta je Paulo Dybala. Svjesni su na "Santiago Bernabeu" da će Haryja Kanea teško dovesti, ali bi Argentinca mogli platiti oko 180 miliona eura i na taj način završiti posao u napadu.

Zaista, Ronaldo, uz Dybalu i Griezmanna bi činio zastrašujući trio. Čak vjerovatno i bolji od BBC-ja. Ujedno, veću šansu će dobiti Ceballos i Asensio, koji bi trebao biti i lider novih Galacticosa.

Naravno, tu je i fenomenalni Isco, a sigurno je da od stare garde ostaju kapiten Sergio Ramos, Marcelo, Kroos i Ronaldo. Predsjednik Florentino Perez smatra da je došlo do zasićenja i da je timu potrebno još svježe krvi kao i nova lica...

Učitaj još novosti