19. 10. 2017 - 10:56
DŽEKO OSRAMOTIO ASA OD 60 MILJA: O ovom genijalnom potezu...
907
Shares
DŽEKO OSRAMOTIO ASA OD 60 MILJA: O ovom genijalnom potezu Dijamanta danas se priča na Otoku

VRHUNSKA PARTIJA

DŽEKO OSRAMOTIO ASA OD 60 MILJA: O ovom genijalnom potezu Dijamanta danas se priča na Otoku

19. 10. 2017 - 10:56
0
Shares

U derbiju večeri Chelsea i Roma su u sjajnoj utakmici odigrali 3:3. Blistali su Eden Hazard, odnosno Edin Džeko. Dijamant je odigrao jedan od najboljih mečeva u životu i dokazao još jednom da će i ovo biti jedna sjajna sezona.

Zabio je dva gola za veliki preokret od 0:2 u 3:2, a njegov prvi i Romin drugi gol, kada je pobjegao čuvarima i snažnim udarcem ljevicom s lijeve strane probio Courtoisa, vjerovatno mu je najljepši u karijeri bogatoj važnim pogocima.

Naravno, uz onaj prvijenac Turskoj na "Koševu". Ma i onaj Belgiji. Bilo ih je zaista maestralnih, a Džeko je i sinoć dokazao neospornu klasu.

"Igrali smo nevjerovatnu utakmicu, svi zajedno od prve minute. Šteta što smo primili tri gola, jer to znači da moramo više raditi, ali Chelsea je jak i koristi svoje prilike."

"Igrali smo kao da smo kod kuće od prve minute. Već jučer sam rekao da italijanski nogomet napreduje i večeras smo to vidjeli", kazao je Edin.

Ipak, nije se Džeko kod Chelseaja istakao "samo" golovima. Bio ga je pun teren, izvlačio se na krila i prema centru, nudio se i saigračima dijelio lopte. Stvarao prilike njima, ali i samom sebi.

Izvanrednu utakmicu Dijamant je još oplemenio sjajnom akcijom u prvom dijelu. Tada je u punom sprintu s loptom preko desne strane, prvo driblingom poslao u prazno Marcosa Alonsa, a zatim je još efektnije osramotio drugu špansku zvijezdu engleskog prvaka.

Abramovič je za Alvara Moratu platio Realu 62 miliona eura, ali najbolji strijelac Chelseaja, od najboljeg strijeca Serie Adobio je lekciju koju neće tek tako zaboraviti.
 
Džeki je stao u blok, ali sarajevski golgeter nije bio ni najmanje impresioniran time što se Morata raširio ispred njega, te mu je gurnuo loptu kroz noge i u trku ga prešao.
 
Siroti Morata samo je ostao gledati kako neuhvatljivi Džeko ide prema golu. Genijalno...

 

Učitaj još novosti