20. 10. 2017 - 09:05
Barca ide u veliki šoping: Ovo su potencijalne mete, neki će...
907
Shares
Barca ide u veliki šoping: Ovo su potencijalne mete, neki će sigurno već u januaru stići!

OD KANEA DO ALONSA

Barca ide u veliki šoping: Ovo su potencijalne mete, neki će sigurno već u januaru stići!

20. 10. 2017 - 09:05
0
Shares

Barcelona se puno parom priprema za zimski prijelazni rok. Katalonski emisari razletjeli su se EVropom, aktivno prate nekoliko igrača i imaju više opcija.

"Mundo Deportivo" otkriva da je Barcin glavni čovjek za sportsku politiku Roberto Fernandez uživo svjedočio okršaju Reala i Tottenhama na "Santiago Bernabeuu".

Barca je zainteresirana za Harryja Kanea, 24-godišnjeg engleskog napadača koji je eksplodirao prošle sezone, a u ovoj godini postigao je 43 gola u 38 odigranih utakmica.

Real i Barca žele Kanea, a to znači da će cijena biti paprena. Promoćurni čelnik Tottenhama Daniel Levy traži za Kanea čak 225 miliona eura, što bi bio novi transferni rekord, za tri milIOna veći od Neymarovog transfera u PSG.

ronaldo-kane-real-madrid-tottenham-gptpmeaswrz7zuly0011518c

Fernandez je na pomenutoj utakmici pratio i Kaneovog saigrača, Christiana Eriksena. Navodno je Danac u vrhu liste želja Katalonaca, ali ni on neće biti jeftin.

Također, sportski direktor Katalonaca je prošlog vikenda bio na utakmici Bayer Leverkusena i Schalkea, gdje je pratio Juliana Brandta i Maxa Meyera, 21-godišnjeg krilnog igrača Bayera i 22-godišnjeg ofanzivnog veznog Schalkea.

brandt

Na meti Barcelone još je jedan Nijemac – Timo Werner, mlada zvijezda njemačkog nogometa i RB Leipziga. Wernera ozbiljno prati i Real. Osim njih, pomno se prati i bivši član Katalonaca, Thiago Alcantara, koji navodno svim silama forsira povratak u Kataloniju.

Ariedo Braida drži pod kontrolom Italiju. Navodno budno prati razvoj Andrea Silve, portugalskog napadača koji je ovog ljeta prešao iz Porta u Milan. Braida je bio na milanskom derbiju, ali tamo je mogao vidjeti samo bljesak Maura Icardija, Argentinca čiji talenat nisu prepoznali na "Nou Campu".

Na meti je Barcelone i Kalidu Koulibaly, stoper Napolija i senegalske reprezentacije. Barca je navodno jako zagrijana, ali Napolitanci traže 60 miliona eura. Vidjet ćemo hoće li Barca dovesti na zimu nekog od nabrojanih igrača, ali prilično je jasno da Katalonci misle kupovati. I to samo izuzetna pojačanja. 

Navodno je u igri i Marcos Alonso iz Chelseaja, kojeg izuzetno cijeni Ernesto Valverde. Čelnici španskog viceprvaka ne žele sebi dopustiti situaciju od ljetos, kada su ganjali Coutinha, a nisu imali rezervni plan...

Učitaj još novosti