18. 10. 2017 - 19:15
Prototip golmana budućnosti: Većina vas nije ni znala za njega...
907
Shares
Prototip golmana budućnosti: Većina vas nije ni znala za njega donedavno, a već je bolji i od Neuera

EDERSON

Prototip golmana budućnosti: Većina vas nije ni znala za njega donedavno, a već je bolji i od Neuera

18. 10. 2017 - 19:15
0
Shares

Manchester City u utorak je napravio veliki korak prema plasmanu u nokaut fazu Lige prvaka, nakon što je s 2:1 slavio protiv Napolija u susretu 3. kola skupine F. City je sva tri boda uzeo ponajviše zahvaljujući pogocima Sterling i Gabriela Jesusa, ali i golmana Edersona.

City je razbio vodeći sastav italijanskog prvenstva u prvih pola sata i već je nakon 13 minuta imao 2:0. Na poluvrijeme se otišlo s tim rezultatom, a najzaslužniji za to bio je brazilski golman, koji je Mertensu odbranio kazneni udarac u 38. minuti.

Osim što je sjajan čuvar mreže koji je u dosadašnjih 11 utakmica u svim takmičenjima primio samo pet pogodaka, Ederson je golman koji odlično čita igru i još bolje dodaje loptu!

ederson

Često smo svjedoci golmanima koji jednostavno ne znaju baratati s loptom, te njihova dodavanja izgledaju nesigurno i nezgrapno. Jedinica Bayerna Manuel Neuer prvi je koji je počeo daleko izlaziti sa svog gola, driblati i dodavati loptu svojim saigračima. Ipak, Ederson je tu vještinu podigao na jednu novu razinu.

Ederson izlazi i do 25 metara od svog gola kako bi spriječio suparnička proigravanja u prostor, a na utakmici protiv Napolija vidjeli smo i kako precizno dodaje loptu svojim saigračima koji su od njega udaljeni i po 20-ak metara. Dodaje po zemlji, dodaje po zraku, dodaje između dvojice protivničkih igrača... Ederson može sve!

Učitaj još novosti