18. 10. 2017 - 13:11
Ronaldo se hvatao za glavu zbog njegovih promašaja: Ova...
907
Shares
Ronaldo se hvatao za glavu zbog njegovih promašaja: Ova zvijezda Reala pokušat će što prije zaboraviti sinoćnju utakmicu

KARIM BENZEMA

Ronaldo se hvatao za glavu zbog njegovih promašaja: Ova zvijezda Reala pokušat će što prije zaboraviti sinoćnju utakmicu

18. 10. 2017 - 13:11
0
Shares

 

Aktuelni evropski prvak Real Madrid i Tottenham odigrali su 1:1 na Santiago Bernabeu u susretu 3. kola H grupe Lige prvaka. Bila je to odlična utakmica, susret prepun uzbuđenja, koji su obilježili golmani – Keylor Navas i Hugo Lloris.

Gosti su poveli u 28. minuti nakon autogola Varanea, a izjednačio je Cristiano Ronaldo u 43. minuti iz kaznenog udarca. 

Tragičar utakmice bio je Karim Benzema, koji će sigurno pokušati što prije zaboraviti sve ono što se događalo na Bernabeu u utorak navečer.

Francuz je u Real stigao prije osam godina, za Kraljeve je odigrao 249 utakmica i nadavao se golova.

No, protiv Spursa ga nije išlo. Već u petoj minuti promašio je praktički prazan gol nakon što mu se lopta od stative odbila u noge poslije šuta Ronalda, prenosi Index.hr. Kad je vidio što mu je saigrač promašio, Portugalac se uhvatio za glavu.

Ipak, promašaj večeri dogodio se u 54 minuti. Nakon jednog ubačaja Francuz je ostao sasvim sam i s četiri metra je pogodio Llorisa u nogu. Jasno, bila je to čudesna reakcija francuskog golmana, ali jasno je da je Benzema ovo morao zabiti.

Shvativši da Benzemi ne ide, Zidane je 15 minuta prije kraja umjesto Francuza u igru ubacio Asensija.

Učitaj još novosti