18. 10. 2017 - 12:07
Sinoć oteo loptu najboljem igraču, postigao prvi gol u...
907
Shares
Sinoć oteo loptu najboljem igraču, postigao prvi gol u karijeri i tako zaustavio čudesni niz Lige prvaka!

AMADOU DIAWARA

Sinoć oteo loptu najboljem igraču, postigao prvi gol u karijeri i tako zaustavio čudesni niz Lige prvaka!

18. 10. 2017 - 12:07
0
Shares

Napoli je sinoć izgubio na Etihadu od Manchester Cityja sa 2:1, a jedini gol za goste postigao je Amadou Diawara.

On je pogodio sa bijele tačke, nakon što je prethodno oteo loptu i popričao sa Driesom Mertensom, koji je promašio prvi penal na meču. 

"Morao sam da izvedem taj penal, da razbijem prokletstvo. Ali, ma kako bio sretan zbog gola, ljut sam jer smo im poklonili pobjedu u prvih pola sata", kaže mladi vezista.

On će ući u historiju, ali ne jer je postigao svoj prvijenac za klub, već jer je prekinuo nevjerovatan niz Manchester Cityja.

Računajući i Edersona koji je odbranio sinoć šut Mertensa sa bijele tačke u prvom dijelu, golmani "građana" su šest puta u Ligi prvaka u nizu uspjeli ostati nesavladani sa bijele tačke.

Seriju je počeo Joe Hart prije dvije godine, skinuo je penal Messiju u trenutku kada je Barca vodila sa 2:1, igrala se osmina finala.

Naredne sezone golman engleske reprezentacije je zaustavio udarac Rafaela iz Borussije u grupnoj fazi. Onda je odveo City u polufinale Lige prvaka, odbranio je penal Zlatanu Ibrahimoviću, bilo je 2:2 u Parizu, "Građani" su dobili revanš sa 1:0 i otišli do sada najdalje u ovom takmičenju.

Palicu je preuzeo Caballero, on je prošle godine odbranio penal Neymaru, ali je to bila slaba utjeha, Barca je slavila sa 4:0. Skinuo je penal i Falcau u pobjedi u osmini finala od 5:3 protiv Monaca.

Ederson je odbranio sinoć šesti u nizu, a onda je Diawara dao gol i konačno prekinuo nevjerovatnu seriju.

 

Učitaj još novosti