18. 10. 2017 - 09:09
Drama odmah na startu: Harden i Rocketsi srušili aktuelnog prvaka
907
Shares
Drama odmah na startu: Harden i Rocketsi srušili aktuelnog prvaka

NBA

Drama odmah na startu: Harden i Rocketsi srušili aktuelnog prvaka

18. 10. 2017 - 09:09
0
Shares

Osim derbija Istoka u kojem je Cleveland slavio nad Bostonom kojeg je pogodila teška povreda Gordona Haywarda, u prvom danu nove NBA sezone odigran je i derbi Zapada. U dramatičnoj završnici Houston Rocketsi slavili su u gostima nad braniteljima naslova Golden State Warriorsa sa 122:121.

Golden State je na poluvremenu vodio s devet razlike, a u posljednju četvrtinu igre ušli su s 13 poena razlike. Nije im to bilo dovoljno jer su Rocketsi su s 14 poena dobili posljednju dionicu igre i na kraju slavili polaganjem Jamesa Hardena.

Tempo utakmice bio je očekivano jak, obje su ekipe napadački izgledale jako dobro, no prvaci su morali priznati poraz nakon što su prokockali veliku prednost. Na kraju je u posljednjoj sekundi Kevin Durant pogodio šut za pobjedu, no ispustio je loptu djelić sekunde prekasno, na semaforu je pisalo 0,0 u trenutku zadnjeg dodira s prstom i pogodak nije priznat.

Houston je vodio James Harden s 27 poena kojima je dodao 10 asistencija i šest skokova uz ključna dva poena za pobjedu. Chris Paul upisao je 11 asistencija u službenom debiju za Rocketse, a dodao je i osam skokova uz samo četiri poena. Rocketsi su imali sjajan doprinos s klupe. P.J. Tucker ubacio je 20 poena uz četiri trice, dok je Eric Gordon dodao 24 poena uz odličan 9 od 16 šut.

Imali su i Warriorsi odličan doprinos s klupe. Nick Young, koji je ovo ljeto stigao iz Lakersa ubacio je za 26 minuta čak 23 poena uz 8 od 9 šut i šest pogođenih trica. On je bio najbolji strijelac momčadi uz Kevina Duranta koji je zabio 20 poena, Steph Curry je postigao 22. Draymond Green bio je silno raspoložen s devet poena, 11 skokova i 13 asistencija, no ozlijedio se na kraju treće četvrtine i morao je napustiti igru. To je uvelike utjecalo na ishod utakmice.

Warriorsi su na kraju završili utakmicu s odličnih 53 posto šuta za tri poena, ali odbrambeno jednostavno nisu mogli podnijeti nalete Rocketsa koji su također bili vrlo raspoloženo. Prvaci su tako morali priznati poraz Jamesu Hardenu i njegovoj ekipi koja slovi kao jedan od njima glavnih konkurenata za prvo mjesto konferencije.

Učitaj još novosti