17. 10. 2017 - 09:04
BiH već ima Mešinog nasljednika: Prosinečki, Antić, Bajević i...
907
Shares
BiH već ima Mešinog nasljednika: Prosinečki, Antić, Bajević i Katanec su bili samo zamazivanje očiju ljutitim navijačima

AMAR OSIM OSTAJE JEDINI KANDIDAT

BiH već ima Mešinog nasljednika: Prosinečki, Antić, Bajević i Katanec su bili samo zamazivanje očiju ljutitim navijačima

17. 10. 2017 - 09:04
0
Shares

Fudbalska selekcija Bosne i Hercegovine završila je još jedne neuspješne kvalifikacije. U Rusiju nećemo otići, a uskoro se očekuje i odlazak Mehmeda Baždarevića.

Meša je još u prošlim kvalifikacijama za Euro naslijedio Safeta Sušića, odradio solidan posao i odveo nas u baraž. Gdje je prejaka bila Republika Irska.

Istini za volju, sada je imao poprilično laganu grupu, ako se izuzme favorit Belgija. Drugo mjesto moralo je biti naše, u tome se mnogi slažu.

Coutinho nije na prodaju? Nema problema, Barca pronašla fenomenalnu zamjenu koja je zavapila: Kupite me!

Bivši as Željezničara i Sochauxa ne krije da bi volio ostati na selektorskoj poziciji, tvrdi da ima i nove planove, ali čelnici Saveza ne razmišljaju u tom pravcu.

Novi selektor se traži, navodno je u opticaju nekoliko istaknutih imena, ali većina njih je već odbila klupu Zmajeva ili imaju angažman koji ne žele prekidati.

Meho Kodro jedan od kandidata za novog selektora. Bivši as Real Sociedada, Barcelone i Tenerifea vodi uspješno švicarski Servette i nema baš lijepa iskustva sa čelnicima Saveza.

"Ne smatram da bi Kodro ostavio Servette radi klupe BiH. Poznajemo se dobro, znam da cijeni svakodnevni posao u klubu. U Servetteu mu ide dobro, ima dobru ekipu koju može odvesti u viši rang. To je solidno, odskočna daska, a reprezentacija je nešto drugačije. Ne znam zapravo šta su njegovi prioriteti", poručio je Baždarević o mogućem nasljedniku za švicarske medije.

"Ja sam ozbiljan kandidat da ostanem selektor Bosne i Hercegovine i da nastavim raditi posao koji sam započeo. Vidjet ćemo kakva će odluka biti, bio bih sretan da ostanem tu", dodao je Baždarević te nastavio: "Bio bih puno sretniji da moj prijatelj Kodro naslijedi mene." 

 

Prosinečki, Katanec, Bajević i Antić su već odbili svaku pomisao da sjednu na užarenu klupu Zmajeva i poprilično je jasno da to mjesto ostaje, barem za sada, Amaru Osimu.

Bivši strateg Željezničara vodio je još japanski JEF United Chiba, kao i katarski Al Kharaitiyat. Ne baš klubovi za pohvaliti se, ali čini se da je sin legendarnog Ivice Osima skoro pa sigurno novi selektor BiH.

Učitaj još novosti