17. 10. 2017 - 08:49
Mostar: Bh. derbi u 2. kolu košarkaške ABA 2 lige
907
Shares
Mostar: Bh. derbi u 2. kolu košarkaške ABA 2 lige

ZRINJSKI DOČEKUJE BOSNU

Mostar: Bh. derbi u 2. kolu košarkaške ABA 2 lige

17. 10. 2017 - 08:49
0
Shares

Košarkaši Zrinjskog i Bosne Royal danas će u Mostaru igrati utakmicu 2. kola regionalne ABA 2 lige. U prvom kolu Bosna je kod kuće izgubila od Vršca, dok je Zrinjski poražen na gostovanju protiv Splita, tako da će obje ekipe tražiti prvu ovosezonsku pobjedu u debitantskoj sezoni ABA 2 lige.

''Plemići'' su okviru 1. kola Prvenstva BiH, u gradskom derbiju savladali Student, dok je s druge strane, sarajevska ekipa poražena u Širokom Brijegu. Trener Bosne Royal Aleksandar Damjanović očekuje kvalitetan susret protiv poznatog rivala.

- Zrinjski je naš stari rival. To je odlična ekipa koja je imala male izmjene u odnosu na prošlu sezonu, tako da znamo otprilike šta nas očekuje. Igraju nekoliko godina zajedno, ali mi smo spremni za meč i uradit ćemo sve da ostvarimo prvu pobjedu - rekao je Damjanović za Fenu.

Trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić istaknuo je da bez obzira na loš start KK Bosna Royal, u Mostar dolazi ozbiljna ekipa.

- S obzirom na loš start, utakmica im dolazi u vrijeme kada moraju pobijediti, ali i mi ćemo učiniti sve da pobijedimo. Moramo dati sve od sebe tokom cijelog meča - izjavio je Vlašić.

Utakmica 2. kola ABA 2 lige između Zrinjskog i Bosne Royal će biti odigrana danas u 18 sati u dvorani ''Bijeli brijeg''.

Učitaj još novosti