17. 10. 2017 - 16:15
Perez ništa nije naučio na Morati i Diazu: Real pravi...
907
Shares
Perez ništa nije naučio na Morati i Diazu: Real pravi neshvatljivu grešku, u januaru odlazi čovjek koji donosi prevagu

DIARIO GOL

Perez ništa nije naučio na Morati i Diazu: Real pravi neshvatljivu grešku, u januaru odlazi čovjek koji donosi prevagu

17. 10. 2017 - 16:15
0
Shares

Real Madrid ovo ljeto su napustili važni igrači poput Alvara Morate, Pepea i Jamesa Rodrigueza, a španski mediji tvrde da bi Kraljevi već u januaru mogli ostati bez još jedne zvijezde.

Lucas Vazquez nije tako bitan i nezamjenjiv igrač poput Cristiana Ronalda ili Sergija Ramosa, ali je njegov doprinos u prošlogodišnjoj trofejnoj sezoni ogroman.

benzema-vasquez-real

Često je ulazeći u igru donosio prevagu za Real, a kada se u januaru povrijedio Gareth Bale postao je standarni igrač šampionskog tima.

Ove sezone njegova važnost za klub je naglo opala što je dalo signal vodstvu Rome i tehničkom sekretaru Monchiju da krene u akciju dovođenja Vazqueza.

Španski internacionalac i povremeni reprezentativac prošle sezone, ako nije igrao od prve minute, bio je prva opcija za zamjenu, ali napretkom Isca i Marca Asensija naglo je izgubio "težinu" u Realu. Ova situacija izazvala je nezadovoljstvo kod Vazquez, piše Diario Gol.

Roma ga želi dovesti odmah u januaru, a Vazquez zasad vaga. Pružit će šansu Realu da vidi u narednim mjesecima da li će mu se popraviti status u klubu, a ako se to ne desi navodno će prihvatiti ponudu Vučice. To znači da bi naš Edin Džeko nenadano mogao dobiti konkurenciju.

Također, ovo bi se moglo ispostaviti kao greška, jer poznato je da su prije iz Madrida doslovno otjerani jedan Samuel Eto'o, pa i Fernando Morientes. Ove sezone Morata je dokazao da je morao imati mjesto ne na "Santiago Bernabeu", već u prvih 11. Slično je i s Diazom, koji blista u redovima Lyona.

Učitaj još novosti