16. 10. 2017 - 16:50
Kane pristao doći u Real, ali pod nemogućim uvjetom: Zato je...
907
Shares
Kane pristao doći u Real, ali pod nemogućim uvjetom: Zato je slavlje u Kataloniji već otpočelo

DIARIO GOL

Kane pristao doći u Real, ali pod nemogućim uvjetom: Zato je slavlje u Kataloniji već otpočelo

16. 10. 2017 - 16:50
0
Shares

Harry Kane igra u životnoj formi, te je glavni igrač Tottenhama i reprezentacije Engleske. Zaludio je sve odličnim partijama, a u svojim redovima ga žele Barcelona i Real.

Upravo bi u dresu Kraljeva mogao nastaviti karijeru, a španski mediji tvrde da će se to desiti samo pod jednim uvjetom. Naime, prema pisanju portala Diario Gol, najveći Realov problem ove sezone je napad.

Cristiano Ronaldo, Gareth Bale i Benzema nisu baš u formi, a predsjednik "kraljevskog kluba" već izvjesno vrijeme traži rješenje za ovaj problem. Pronašao ga je na Otoku, tačnije u Tottenhamu.

Kaneove sjajne partije uvjerile su Pereza da odriješi kesu i na "Santigao Bernabeu" dovede engleskog reprezentativca. Kane je već postigao 11 golova i upisao jednu asistenciju u 10 utakmica. 

Podrobniju priliku da ga vidi na djelu, Perez će imati već sutra na Bernabeu kada Real dočekuje Tottenham u okviru Lige prvaka. Međutim, navodi isti izvor, neće biti lako ubijediti Kanea da pređe u Španiju. 

harry-kane-tottenham-hotspur-everton-09092017-w334ewi4owtj18ffvguai6x67

Igrač je, preko svog agenta, poslao jasnu poruku. Želi biti Realova "devetka" bez konkurencije što automatski znači odlazak Karima Benzeme, nešto sa čime se neće složiti Zinedine Zidane, jer mnogi Karima nazivaju "vanbračnim Zizouovim sinom".

Na popularnim forumima Realovih navijača već vlada nezadovoljstvo ultimatumima koje je Kane navodno postavio pred upravu madridskog kluba. To bi moglo širom otvoriti vrata transfera u Barcelonu, koja ga također silno želi.

Učitaj još novosti