15. 10. 2017 - 06:30
Pet najvećih transfer-razočaranja: Na njih su spiskali 160...
907
Shares
Pet najvećih transfer-razočaranja: Na njih su spiskali 160 miliona eura, a oni nisu pošteno pogledali ka golu

PREMIERSHIP

Pet najvećih transfer-razočaranja: Na njih su spiskali 160 miliona eura, a oni nisu pošteno pogledali ka golu

15. 10. 2017 - 06:30
0
Shares

Engleski premierligaši prošlog su ljeta na pojačanja potrošili nevjerovatnih milijardu i 612 miliona eura. Oborili su sve rekorde, a naravno da su najrastrošniji bili manchesterski rivali.

Tako je City potrošio 250 miliona (od čega skoro 150 na bekove) i United koji je potrošio 160 miliona (na svega tri igrača), dok je sve iznenadio Everton sa 158,2 miliona eura.

sigurdsson

Upravo je Evertonovo pojačanje Gylfi Sigurdsson najveće ovoljetno transfer-razočaranje. Everton ga je Swanseaju platio gotovo 50 miliona eura. Islanđanin je u svom debiju na Poljudu zabio spektakularan pogodak skoro sa centra, ali to je bilo jedino što je do sada pokazao. U Premier ligi za sada nije upisao niti gol, niti asistenciju. Navijači Evertona nadaju se kako će mu direktni plasman na SP podignuti moral.

chamberlain

Na drugom mjestu je Alex Oxlade-Chamberlain, kojeg je Liverpool ovog ljeta kupio iz Arsenala za 38 miliona eura. Engleski reprezentativac je za Redse odigrao 11 utakmica te za sada još nije zabio niti asistirao, a Jurgen Klopp mu daje sve manje prilika. Interesantno da nije počeo niti jedan meč u prvenstvu.

Na trećem mjestu je još jedan igrač Evertona, engleski stoper irskog podrijetla Michael Keane koji je stigao iz Burnleya za 28,5 miliona eura. Keane je dobro krenuo na "Goodisonu", čak je i zabio Hajduku u Europskoj ligi, ali je nakon toga, kao i cijela momčad Evertona, drastično pao. Karamele trenutno drže tek 16. mjesto s mizernih 7 osvojenih bodova i imaju treću najgoru odbranu lige.

vardy-ake

Bournemouth je prošlu sezonu u Premiershipu odigrao odlično i završio na 9. mjestu. Međutim, u novu sezonu je ušao loše i trenutno je pretposljednji s tek četiri osvojena boda. U sivilo se uklopio i holandski stoper Nathan Ake, koji je ovog ljeta za rekordnu cifru od 22,8 miliona eura stigao iz Chelseaja nakon što je prošlu polusezonu odigrao odlično na posudbi upravo u Bournemothu.

Posljednji na ovoj listi je Andre Gray, napadač jamajkanskog podrijetla kojeg je Watford kupio od Burnelya za 20,40 miliona eura. Gray je za sada u devet utakmica zabio jedan pogodak i upisao asistenciju, premalo za najskuplje pojačanje kluba u historiji.

Učitaj još novosti