13. 10. 2017 - 12:45
ZASTRAŠUJUĆA POSTAVA: Zvijezde Premier lige predvode najboljih...
907
Shares
ZASTRAŠUJUĆA POSTAVA: Zvijezde Premier lige predvode najboljih 11 afričkih kvalifikacija

SALAH PRVA VEDETA

ZASTRAŠUJUĆA POSTAVA: Zvijezde Premier lige predvode najboljih 11 afričkih kvalifikacija

Germanijak.hr
13. 10. 2017 - 12:45
0
Shares

Nogometnu javnost posljednjih dana okupiraju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Europi i Americi, no danas smo se odlučili posvetiti afričkim kvalifikacijama. One još nisu završene, sredinom studenog igra se zadnje kolo, no mi smo odlučili sastaviti najboljih 11 dosadašnjeg dijela.

Dvije su momčadi osigurale plasman na Mundijal, to su Egipat i Nigerija. Posljednje kolo ponudit će brojne odgovore, no jasno je kako veliki Kamerun ne ide u Rusiju, a isto prijeti i Obali Bjelokosti. No, krenimo s postavom. Na vrata smo stavili malo poznatom Onyangoa, vratara Ugande koji je tijekom pet kvalifikacijskih utakmica primio samo jedan pogodak. Njegova je momčad bila odlična i trenutno je druga u grupi E iza Egipta koji je osigurao plasman.

U ostatku momčadi samo zvijezde. Obranu čine dva igrača Obale Bjelokosti i jedan Senegalac. Serge Aurier zvijezda je PSG, a Eric Bailly Manchester Uniteda. Obojica su bila standardna u prvih 11 Obale Bjelokosti koja će u posljednjem kolu tražiti prolaz u Rusiju. Treću stopersku poziciju zatvara Kalidou Koulibaly iz Napolija gdje je standardni član prvih 11, a isto vrijedi i za reprezentaciju Senegala koja ima jako dobre šanse potvrditi nastup u Rusiji u zadnjem kolu. 

Na krilnim pozicijama imamo dvije zvijezde Premier lige. S jedne strane je Nigerijac Victor Moses iz Chelseaja, a s druge njegov reprezentativni kolega Alex Iwobi iz Arsenala. Moses je prošle sezone bio standardni član šampionske momčadi Bluesa, a jedan je od nositelja reprezentacije. Iwobi je također standardan u Arsenalu na poziciji veznjaka. Dva zadnja vezna su Franck Kessie iz Milana i Naby Keita iz Leipziga. Kessie je reprezentativac Obale Bjelokosti, a ovo ljeto ostvario je transfer u Milan iz Atalante, među Rossonerima je odmah izborio mjesto u veznom redu. Keita je jedan od najtraženijih mladih igrača u Europi, a Liverpool je ovo ljeto za njega nudio čak 100 milijuna eura Leipzigu. Ipak, njegova Gvineja odavno nema šanse za plasman na Mundijal i radi se o jednoj od slabijih reprezentacija afričkih kvalifikacija.

Poziciju razigravača namijenili smo za najboljeg igrača kvalifikacija i junaka Egipta, Mohameda Salaha. Osim što je odveo svoju momčad na Mundijal, Salah je i trenutno najbolji strijelac afričkih kvalifikacija, isto kao i svog novog kluba Liverpoola u kojeg je ovo ljeto stigao iz Rome.

U napadu su Sadio Mane i Vincent Aboubakar. Mane je jedan od najboljih igrača Senegala koji tek treba potvrdili odlazak na Mundijal i velika zvijezda Liverpoola. Jurgen Klopp bez njega ne zamišlja svoju igru, a kako bi tek onda Senegal. Njemu smo u napadu pridružili Kamerunca Vincenta Aboubakara koji je ovo ljeto prešao iz Bešiktaša u Porto gdje je u osam nastupa zabio već šest golova. Kamerun nažalost više nema šanse za Mundijal, bez obzira na njegove dobre igre u dresu nacionalne momčadi. 

Dakle, osim golmana svi ostali igrači igraju po najboljih europskim klubovima, a najboljim igračem afričkih kvalifikacija izdvajamo Mohameda Salaha koji je s pet golova odveo Egipat na Mundijal. Pogledajte postavu u 3-4-1-2 formaciji sa Salahom na razigravaču.

2

 

Učitaj još novosti