12. 10. 2017 - 18:15
Ostavke u KSBiH: "Teško je, niko nas ne podržava"
907
Shares
Ostavke u KSBiH:

POSTALO NEMOGUĆA MISIJA

Ostavke u KSBiH: "Teško je, niko nas ne podržava"

12. 10. 2017 - 18:15
0
Shares

Mirsad Đonlagić, Sejo Bukva i Mevludin Delibašić od 12. oktobra su bivši u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine.

Naime, član Upravnog odbora KSBiH i član uprave FIBA-e, Đonlagić, Sejo Bukva, član UO KSBiH i Mevludin Delibašić podnijeli su ostavke na funkcije u Košarkaškom savezu.

Dugogodišnji član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine i član odbora Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) Mirsad Đonlagić podnio je ostavku na svoju funkciju u krovnoj košarkaškoj kući BiH.  

Kako je kazao u izjavi ostavku je najavio prošle godine a odluku nije promijenio jer ne vidi izlaz iz teške situacije u kojoj se nalazi Košarkaški savez BiH.   

"Rad u košarci u Bosni i Hercegovini je postao nemoguća misija. To niko ne razumije, niko nas ne podržava. Privredni subjekti, politika, država i njene strukture su nezainteresovani za košarku i mislim da nema nikakvog smisla da nastavim trošiti svoje vrijeme, novac i autoritet na nešto što nikoga u ovoj zemlji ne zanima", rekao je Đonlagić.  

Svoje stavove iznijet će na skupštini Saveza 24. novembra, a do tada će Savezu pomagati koliko može.  

"Neka dođu neki drugi ljudi i pokušaju da rade, pa ćemo vidjeti kako i šta dalje. Želim da se nađe najbolje rješenje, ali zaista je teško. Bit ću na raspolaganju koliko mogu, a nastavit ću predstavljati BiH u FIBA-i do kraja 2019. godine", rekao je Đonlagić. 

Pored Đonlagića, ostavke u Košarkaškom savez BiH navodno su podnijeli potpredsjednik Sejo Bukva i član UO-a Mevludin Delibašić. 

Prethodno su ostavke podnijeli generalni sekretar Dubravko Barbarić i predsjednik Aleksandar Fulurija, a njihove pozicije u Savezu još nisu popunjene.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti