12. 10. 2017 - 17:21
Hrvatska ima novog selektora: Dobija ugovor do 2020., smatra...
907
Shares
Hrvatska ima novog selektora: Dobija ugovor do 2020., smatra se dugoročnom solucijom na klupi

ZLATKO DALIĆ

Hrvatska ima novog selektora: Dobija ugovor do 2020., smatra se dugoročnom solucijom na klupi

12. 10. 2017 - 17:21
0
Shares

Zlatko Dalić dobit će ponudu od strane HNS-a i imati pravo biranja dvije opcije: odraditi dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo pa onda raspraviti o produženju saradnje do 2020. godine ili odmah potpisati ugovor do 2020. godine.

Kako pišu današnje Sportske novosti, najviše nogometno tijelo u Hrvatskoj odlučilo je zaokrenuti u svojim odlukama, pa umjesto privremenog rješenja, odabrati trenutno selektora hrvatske odabrane vrste kao dugoročnu soluciju.

Očito je bivši osvajač Azijske Lige prvaka i više nego zadovoljio vrhušku HNS-a predstavljenim u Kijevu prije nekoliko dana.

“To je riješeno! Predložit će se na Izvršnom odboru koji se održava u četvrtak da Dalić bude selektor, jasno je da će nas voditi u dodatnim kvalifikacijama. Logično, ako prođemo to, ako sve završi pozitivno, u što vjerujemo, Dalić će voditi Hrvatsku i na Svjetskom prvenstvu”, kazao je dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović.

Tačnost ove informacije saznat ćemo sa sigurnošću u ponedjeljak nakon što se održi sjednica Izvršnog odbora HNS-a. Ipak, postoji i jedan “ali” u cijeloj priči. Ljudima iz Saveza mogao bi nedostajati kvorum za izglasavanje jednoglasne podrške Daliću.

Za kvorum je potrebno 9 članova od 17, a trenutno ih je aktivno – 11.

Zdravko Mamić je podnio ostavku, a petorica članova su zamrznula mandat kako ne bi bili u sukobu sa Zakonom o sportu, budući da istovremeno obnašaju i političke funkcije.

 

Učitaj još novosti