05. 10. 2017 - 22:08
Uefa 'privela' PSG na saslušanje: Slijedi izbacivanje iz Lige...
907
Shares
Uefa 'privela' PSG na saslušanje: Slijedi izbacivanje iz Lige prvaka?!

ZBOG TRANSFERA

Uefa 'privela' PSG na saslušanje: Slijedi izbacivanje iz Lige prvaka?!

05. 10. 2017 - 22:08
0
Shares

Čelnici Paris SG-a bili su na saslušanju u Uefi oko poslovanja, odnosno zbog sumnje u kršenje finansijskog fair-playa ovoga ljeta.

PSG je platio 222 miliona eura za prijelaz Neymara, a 180 miliona bi morao platiti sljedećeg ljeta za posuđenog Kyliana Mbappea od Monaca.

U službenom priopćenju Uefe stoji kako je saslušanje dio uobičajenog procesa nakon što je početkom septembra otvorena istraga.

"U sljedećim mjesecima Uefin Inspekcijski odbor za klupske finansije će se redovito sastajati i pomno analizirati sve dokumente relevantne u ovom slučaju", priopćili su.

Prema finansijskom fair-playu, klubovi se ne smiju zadužiti više od 30 miliona eura u finansijskom razdoblju od tri godine, a sankcija za neodgovorno i prekomjerno trošenje može biti čak i izbacivanje iz Lige prvaka, prenosi Goal.com.

PSG je već bio pod sankcijama 2014. godine, nakon potpisivanja ugovora s Turističkom zajednicom Katara, za koji je Uefa utvrdila da je precijenjen. Pariški klub je za taj prijestup kažnjen novčano te ograničavanjem broja igrača koje može registrirati za utakmice Lige prvaka.

Bude li PSG ponovno izložen sankcijama, francuski mediji procjenjuju da bi one ovoga puta mogle biti i vrlo drastične.

 

Učitaj još novosti