05. 10. 2017 - 11:05
Neočekivani problemi za Katalonce: Klubovi La Lige pokreću...
907
Shares
Neočekivani problemi za Katalonce: Klubovi La Lige pokreću bojkot protiv Barce?!

ESPN

Neočekivani problemi za Katalonce: Klubovi La Lige pokreću bojkot protiv Barce?!

Sport.ba/Barcabih.com
05. 10. 2017 - 11:05
0
Shares

Nakon što je ekipa Ernesto Valverdea prošloga vikenda odigrala utakmicu protiv Las Palmasa (3:0) pred praznim tribinama i bez podrške navijača, isto im slijedi i na gostovanju kod madridskog Atletica 14. oktobra kada će Barcelona također igrati bez podrške svojih navijača.

Naime, nakon svega tri odigrane utakmice na novom stadionu ”Wanda Metropolitano”, madridski Atletico ne može osigurati prvobitno obećane ulaznice navijačima Barcelone za susret 8. kola La Lige, zbog kako navode ”logističkih razloga”.

Međutim, da li su ti ”logistički problemi” zaista glavni razlog zbog kojeg navijači Barcelone neće moći podržati svoj klub na jednom od najtežih gostovanja u domaćem prvenstvu, ili je posrijedi nešto drugo?

Prema navodima nekih medija, Atletico sve svoje napore ulaže u prioritizaciju zahtjeva za ulaznice svojih 112.000 članova koji su iskazali ogromno interesovanje za prvu utakmicu protiv Barcelone na novom stadionu, te su zbog toga gostujući navijači stavljeni u drugi plan, odnosno nisu uopće u planu…

Činjenica je da i u prva dva domaća ligaška susreta na "Wanda Metropolitanu", madridski Atletico nije bio široke ruke prema navijačima gostujućih ekipa s obzirom da su svega 194 karte bile dostupne za navijače Malage i Seville, a na susretu protiv Barcelone odlaze i korak dalje, niti jedna karta neće biti dostupna navijačima katalonskog kluba.

No neki su to intepretirali i na drugi način. Naime,svima je sumnjivo da je ovakva odluka donesena svega par dana nakon referenduma o nezavisnosti Katalonije koji nije naišao na odobrenje španske vlasti.

Kreira se teorija da je upravo referendum u Kataloniji glavni razlog zbog kojeg navijači Barcelone neće moći 14. oktobra podržati svoj klubu Madridu, a u korist toj teoriji ide i sljedeća vijest koju je u javnost pustio svjetski poznati portal ”ESPN”:

Mnogi klubovi iz La Lige razmišljaju da Barceloninim navijačima zabrane ulazak na njihov stadion kada igraju protiv kluba iz katalonske prijestolnice.

Kreću li uskoro klubovi iz La Lige u bojkot Barcelone zbog političkih stavova i pitanja, preostaje nam da vidimo…

Učitaj još novosti