03. 10. 2017 - 17:24
Stigle užasne vijesti o Sergiju Agueru: Gore je nego što se...
907
Shares
Stigle užasne vijesti o Sergiju Agueru: Gore je nego što se očekivalo, ne može ni da se pomjeri...

NESREĆA U AMSTERDAMU

Stigle užasne vijesti o Sergiju Agueru: Gore je nego što se očekivalo, ne može ni da se pomjeri...

03. 10. 2017 - 17:24
0
Shares

Napadač Manchester Cityja Sergio Aguero izgleda mnogo gore nego što se očekivalo poslije prijeloma rebara u saobraćajnoj nesreći.

Aguero je prošle nedjelje doživio saobraćajku pod nevjerovatnim okolnostima, vraćajući se taksijem poslije jednog koncerta u Amsterdamu, taksista je na putu ka aerodromu izgubio kontrolu nad vozilom i udario direktno u banderu.

Aguero je zadobio ozbiljnije povrede nego što se najavljivalo, prvobitno je bilo da će biti spreman za četiri nedjelje, ali izgleda da će morati da pauzira i do dva mjeseca.

Njega je u Manchesteru posjetio ljekar argentinske reprezentacije Donato Villani i on je na licu mjesta mogao da vidi u kakvom stanju je Aguero.

"On je u veoma, veoma lošem stanju i raspoloženju, jer želi da igra, da pomogne reprezentaciji. Međutim, Kun ne može ni da se pomjeri u svojoj kući, nije u stanju da ode ni do svojih kola. Istina je, po onome što sam vidio, on je u veoma lošem stanju", rekao je argentinski ljekar.

Za sada je sigurno da će Aguero preskočiti ključne duele selekcije Argentine na putu ka Mundijalu, kao i mečeve "građana" sa Stokeom, Burnleyem, WBA i Arsenalom u Premijer ligi, te dvomeč sa Napolijem u Ligi prvaka.

Početkom novembra ponovo sljeduje reprezentativna pauza, a nakon nje ćemo vidjeti da li će Aguero biti spreman za povratak na teren.

Učitaj još novosti