28. 09. 2017 - 13:58
Vettel iznenađujuće opušten: Zaboravio sam Singapur, zaostatak...
907
Shares
Vettel iznenađujuće opušten: Zaboravio sam Singapur, zaostatak nas ne opterećuje

KASNI ZA HAMILTONOM

Vettel iznenađujuće opušten: Zaboravio sam Singapur, zaostatak nas ne opterećuje

28. 09. 2017 - 13:58
0
Shares

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel izjavio je da nije opterećen razlikom u generalnom plasmanu koja je naglo skočila u korist Lewisa Hamiltona nakon udesa u Singapuru (28 bodova), ali da njegovu ekipu i njega očekuje veliki i težak posao.

Nijemac je imao pol poziciju pred početak noćne trke u Singapuru i idealnu priliku da povrati čelnu poziciju u generalnom plasmanu. Međutim već u prvom krugu trke učestvovao je u sudaru sa Maxom Verstappenom i Kimijem Raikkonenom.

"To se događa na trkama, to je sastavni dio naših života. Nema smisla trošiti energiju na tu situaciju i iznova je analizirati. Želim da svu energiju usmjerimo na ostatak šampionata. Nismo ponosni na prethodne dvije trke, vrlo smo nezadovoljni kako su se stvari odvijale. Međutim, ni zaostatak nije nešto što nas opterećuje. Imamo još šest trka do kraja i samo to je važno. Nemamo pravo na grešku", izjavio je Vettel.

Vozač Ferrarija će imati priliku da zaustavi negativnu seriju već predstojećeg vikenda u Maleziji, na najvrelijoj trci u kalendaru.

Učitaj još novosti