26. 09. 2017 - 18:47
Jusuf Nurkić bolje rangiran NBA košarkaš od MVP-a Eurobasketa...
907
Shares
Jusuf Nurkić bolje rangiran NBA košarkaš od MVP-a Eurobasketa Gorana Dragića

ESPN

Jusuf Nurkić bolje rangiran NBA košarkaš od MVP-a Eurobasketa Gorana Dragića

26. 09. 2017 - 18:47
0
Shares

U izboru portala ugledne američke sportske televizijske kuće ESPN, Jusuf Nurkić, bosanskohercegovački košarkaš koji nastupa za NBA tim "Portland Trail Blazers", uvršten je na 44. mjesto najboljih košarkaša koji će u narednoj sezoni nastupati u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.
 
Ovaj portal, koji svake godine uoči početka sezone pravi izbor najboljih 100 košarkaša NBA lige, prošle godine je Nurkića smjestio na 73. mjesto.
 
U obrazloženju se navodi kako je bh. košarkaš na najboljem putu da bude treći oslonac "Blazersa", za čim "ovaj tim već godinama žudi". Podsjeća se na Nurkićevu povredu zbog koje je propustio utakmice play-offa protiv "Golden State Warriorsa".
 
ESPN najavljuje da bi sa oporavljenim Nurkićem, koji je u prošloj sezoni za "Portland" ubacivao u prosjeku 15 poena uz 10 skokova, i dvojcem sjajnih bekova Damianom Lillardom i C.J. McCollumom, "Blazersi" mogli igrati značajniju ulogu nego proteklih sezona.
 
Zanimljivo je da je u ovom izboru na 47. mjesto svrstan Goran Dragić, najbolji igrač upravo završenog Evropskog prvenstva, a iza Nurkića su i igrači poput Marca Gasola, Rickyja Rubija...
 
Od igrača iz regije, bolje od Nurkića rangiran je samo Nikola Jokić, reprezentativac Srbije, koji je na 16. mjestu.    
 
Inače, NBA sezona počinje naredne sedmice, nešto ranije nego prethodnih godina. Prvu utakmicu Nurkićev "Portland" igra protiv "Phoenix Sunsa", 4. oktobra.

Učitaj još novosti