25. 09. 2017 - 08:45
Kakva nepravda: Jedan je od najboljih Barcinih igrača već...
907
Shares
Kakva nepravda: Jedan je od najboljih Barcinih igrača već drugu sezonu, a njegova primanja su prava sitnica

SAMUEL UMTITI

Kakva nepravda: Jedan je od najboljih Barcinih igrača već drugu sezonu, a njegova primanja su prava sitnica

25. 09. 2017 - 08:45
0
Shares

Fudbaleri Barcelone su među najplaćenijim igračima današnjice, zarađuju enormne plate i apsolutni su heroji širom Katalonije i svijeta.

Ipak, u sportu uvijek ima izuzetaka, a tako je i na "Nou Campu". Naime, u timu Blaugrane nastupa i jedan fudbaler čija primanja nisu usklađena s njegovim doprinosom na terenu ove sezone. Ali i prošle.

Naravno, riječ je o sjajnom defanzivcu Samuelu Umtitiju, koji je jedan od najstanardnijih igrača kod Ernesto Valverdea. Može Pique biti na klupi, može i Mascherano, ali Umtiti je uvijek tu.

U Barcelonu je stigao iz Lyona prošle godine za 25 miliona eura, mnogi su bili skeptični, ali je u potpunosti opravdao povjerenje. Beskompromisni borac, koji uvijek daje sve od sebe ima višestruko manja primanja od ostalih kolega iz prve postave.

Sjajni Francuz sedmično na račun od svog kluba dobije 75.000 funti dok, poređenja radi, Leo Messi će prema novom ugovoru zarađivati 500.000 funti sedmično i bit će jedan od najplaćenijih sportista svijeta.

Plata Luisa Suareza je oko 300.000 britanskih novčanica dok Sergio Busquets zarađuje oko 180.000 funti svake sedmice. Bitno je naglasiti da su i ostali prvotimci bolje plaćeni od izvanrednog stopera koji će, nastavi li pružati ovako dobre partije, uskoro bez ikakve dileme vidno poboljšati svoj bankovni račun.

Umtiti je za Barcu već odigrao 30 utakmica postigavši jedan gol, dok je za reprezentaciju svoje zemlje nastupio 10 puta uz također jedan postignuti pogodak.

Učitaj još novosti