24. 09. 2017 - 22:49
Bomba svih bombi: Aguero zbog sukoba s Guardiolom odlazi -...
907
Shares
Bomba svih bombi: Aguero zbog sukoba s Guardiolom odlazi - odbio je biti najplaćeniji na svijetu, ali će pojačati velikog rivala Građana!

DAILY MAIL

Bomba svih bombi: Aguero zbog sukoba s Guardiolom odlazi - odbio je biti najplaćeniji na svijetu, ali će pojačati velikog rivala Građana!

24. 09. 2017 - 22:49
0
Shares

Sergio Agueru trebaju još samo tri pogodka da postane vodeći strijelac Manchester Citya u historiji kluba. Taj rekord drži Eric Brook još od 1939. godine, s impresivnih 177 pogodaka.

Postoji nešto što odgovara Agueru u ekipi Cityja, te je tako Argentinac jedan od najzaslužnijih što je pomogao Cityu da se dokopaju dva naslova Premier lige, od kako je on stigao u klub.

Možda se Pep Guardiola čak i može optužiti što ima takav stav prema Argentincu, ali karizma bivšeg stratega Barcelone je prepoznatljiva u svijetu nogometa i teško je očekivati da će Katalonac promjeniti svoj stav. Klub je toliko bogat napadačkim opcijama, da si čak Guardiola može priuštiti takav luksuz, a i forma u kojoj igra Gabriel Jesus mu ide u prilog.

Napadačka linija Citya mogla bi postati još jača ukoliko Alexis Sanchez stigne iz Arsenala u narednih 12 mjeseci, što je vrlo realno za očekivati. Sve je to izazvalo nagađanja da bi 29-godišnjak mogao napustiti "Etihad" ovog ljeta.

Zahvaljujući formi Gabriel Jesusa, gubitak Aguera ne bi bio veliki hendikep za City, ali ipak bi bilo prilično neoprostivo dopustiti Argentincu da se pridruži rivalu iz Premier lige, koji je pokazao interes za njega, Chelseaju.

"Daily Mail" sugerira da Aguero na stolu ima ponude od tima iz Kineske Super lige i mogao bi postati najplaćeniji igrač na svijetu. te tako s trona skinuti Teveza koji na Dalekom istoku zarađuje 615.000 funti sedmično.

Igrač njegovog kalibra ne bi trebao uzimati za ozbiljno opciju prelaska u Kinu, pa je njegov prelazak u Chelsea sve realnija opcija. Antonio Conte bio je u potrazi za napadačem koji bi zamjenio Diego Costa, ali je na kraju ipak doveo Alvaro Moratu.

Pomenuti list je tokom ljeta pisao da je Aguerov prelazak u Chelsea nerealan, međutim, kad je Argentinac čuo za interes Chelseaja i Contea, želja za odlaskom je porasla što je prouzrokovalo još veće nesuglasice s Pepom Guardiolom.

Kako mediji prenose Aguero je promijenio mišljenje zahvaljujući svom agentu Hernanu Regueri, koji je prepoznatljiv po transferima koji su najbolje opcije za njegove agente, a ne transferima koji će mu donijeti najveći profit.

Učitaj još novosti