24. 09. 2017 - 22:42
Džumhur: Cilj je i premašen, ponosan sam na sve što sam do...
907
Shares
Džumhur: Cilj je i premašen, ponosan sam na sve što sam do sada ostvario!

NAKON VELIKOG USPJEHA

Džumhur: Cilj je i premašen, ponosan sam na sve što sam do sada ostvario!

24. 09. 2017 - 22:42
0
Shares

Damir Džumhur na najljepši mogući način ispisao je danas stranice bh. tenisa. Naš prvi reket osvojio je ATP titulu u St. Petersburgu, što mu je prva ovakav naslov u karijeri.

Osim što je odlično zaradio, Džumi se probio i na 40. mjesto ATP liste. Nakon velikog uspjeha, izašao je pred novinare.

"Na početku sam bio malo nervozan i nisam mogao pronaći pravi ritam. Smirio sam se nakon gubitka prvog seta, a nakon brejka u drugom sve je bilo znatno lakše. U trećem setu sam stvarno igrao svoj najbolji tenis i uživao sam u svemu", kazao je Džumhur, pa dodao:

"Ovaj osjećaj je nevjerovatan, ali nemam vremena za slavlje. Već večeras putujem dalje. Nevjerovatno je osvojiti prvu titulu, a sve je to došlo nekako prebrzo u posljednja dva mjeseca. Nadam se da ću ubuduće biti još bolji".

Otkrio je i šta mu je bio cilj ove godine.

"Moj cilj je bio da do kraja 2017. godine uđem u Top 50, a s ovim turnirom sam to ispunio. Sada sam čak i u Top 40. Nisam mogao vjerovati da će se sve ovako izdešavati, ali znao sam da sam sposoban za velike stvari i da mogu ostvariti velike rezultate. Oni su sada tu, a ja idem dalje. Šta god da bude, ponosan sam na sve što sam do sada napravio".

 

Učitaj još novosti