24. 09. 2017 - 21:24
Prvi Englez u Realu nakon Beckhama: Igrač koji je osvojio...
907
Shares
Prvi Englez u Realu nakon Beckhama:  Igrač koji je osvojio Otok posvađao Raiolu i Mendesa, a u Madridu ga čekaju raširenih ruku

DELE ALLI

Prvi Englez u Realu nakon Beckhama: Igrač koji je osvojio Otok posvađao Raiolu i Mendesa, a u Madridu ga čekaju raširenih ruku

24. 09. 2017 - 21:24
0
Shares

Dele Alli je još prošle sezone zaludio mnoge velikane, a i ove je nastavio po dobroj staroj navici. Sada je na meti mnogih agenata, a pogotovo nakon vijesti da je raskinuo suradnju sa svojim dugogodišnjim predstavnicima Impact Sports Managementom.

Upravo ovaj ofanzivac Tottenhama važi za ponajvećeg talenta engleskog fudbala, a već ga se ranije povezivalo s prelaskom u najveće klubove svijeta, uključujući i Real Madrid.

Najbolji transfer u historiji engleskog fudbala: Plaćen 5 miliona, a danas vrijedi preko 150 miliona funti

Upravo odabir zastupnika mogao bi biti ključni faktor u budućnosti 21-godišnjeg igrača Tottenhama. Alliju su pristupila i dva najveća superagenta današnjice – Mino Raiola i Jorge Mendes, a oba mu kao dio saradnje nude i transfer u redove velikana.

Naime, brojni engleski mediji tvrde da bi Raiola Allija pokušao dovesti u Manchester United, dok bi ga Mendes usmjerio prema Realu. 

Alli bi, ako se ostvari taj scenarij, postao prvi Englez u Realu nakon Davida Beckhama, koji je za slavni klub igrao od 2003. do 2007., i Jonathana Woodgatea, najvećeg promašaja Reala u 21. stoljeću. On je također bio član Reala do 2007., ali je odigrao samo 14 susreta u tri godine loše madridske epizode.

Sigurno je da će Alli ovu sezonu okončati u Tottenhamu, ali već na ljeto 2018. mogao bi postati atraktivna lovina najvećih evropskih klubova.

Alli je postao igrač Tottenhama 2015., a debitirao je protiv ni manje ni više nego – Real Madrida. Njegov prvi potez bio je tunel Modriću, a to je bila samo najava onoga što će uslijediti u nadolazećim sezonama.

Alli je u samo dvije sezone osvojio Otok i postao jedan od najboljih igrača Premierlige, srušivši putem brojne rekorde za mlade igrače. U prošloj sezoni u dresu Spursa je zabio 18 golova i podijelio sedam asistencija.

Učitaj još novosti