24. 09. 2017 - 20:17
MODRIĆ IMA VELIKI PROBLEM Najzločestiji španski dečko koji je...
907
Shares
MODRIĆ IMA VELIKI PROBLEM Najzločestiji španski dečko koji je uvrijedio i Real proglašen nasljednikom

MARCA

MODRIĆ IMA VELIKI PROBLEM Najzločestiji španski dečko koji je uvrijedio i Real proglašen nasljednikom "genijalnog Hrvata"

24. 09. 2017 - 20:17
0
Shares

Real je teže od očekivanog slavio jučer kod fenjeraša Alavesa. Kraljevi su se propisno namučili, Ronaldo je još bez pogotka u sezoni, ali zablistao je Dani Ceballos.

Realovi navijači su upravo nakon ove utakmice "zaboravili" Luku Modrića, a na to ih je natjerao 21-godišnjak za kojeg su ovog ljeta ratovali Real i Barcelona.

Junak jučerašnjeg trijumfa bio je upravo veznjak Dani Ceballos koji je odabrao Kraljeve ispred Barcelone kada je napuštao ovog ljeta Betis.
 
Ceballos je zabliastao na nedavnom U-21 Evropskom prvenstvu, gdje je bio najbolji igrač. Sada je dočekao i svojih pet minuta u dresu klupskog prvaka Evrope.

Zidane je uprkos brojnim povredama odlučio odmoriti Balea i Modrića, a ispostavilo se to kao odličan potez. Upravo je pojačanje iz Betisa dobilo veliku slobodu na sredini terena izostankom najboljeg evropskog veznjaka.

Popularna "Marca" Ceballosu je posvetila stranicu pod naslovom "Madrid je vidio prirodnog nasljednika Lukite", kako Španci od milja tepaju Modriću.
 
Ceballos je istina srca svih navijača Reala osvojio znatno ranije, kada je odabrao ovaj klub ispred Barcelone, iako su mu Katalonci pružili veće garancije za igru.

"Marca" podsjeća da je Modrić "fantastičan fudbaler, ali je i star 32 godine." Navodno Zidane upravo u 21-godišnjem veznjaku vidi igrača koji će uskoro naslijediti "genijalnu hrvatsku desetku".

"Igranje uz Lukitu najbolja je škola za Danija koji se iz prve ruke i od najvećeg majstora uči kako veznjak treba biti vezivno tkivo, 'ljepilo' cijele ekipe."

Naravno da Ceballosu neće biti nimalo jednostavno da to i opravda, ali za sada mu sve ide na ruku. Kovačić je povrijeđen, nije bilo ni Kroosa. Ipak, ima tu jedna velika falinka.

Naime, Ceballos se osim majstorijama na terenu, zadnjih godina isticao i ispadima po medijima i društvenim mrežama, gdje je vrijeđao navijače, saigrače, navijao protiv Reala, veličao Barcelonu i Messija. 
 
"Prosvjetljenje" je doživio na finalu Kupa kralja, kada su navijači Barcelone i Athletic Bilbaa izviždali špansku himnu.

"Da barem padne bomba na Nou Camp i pobije te katalonske i baskijske pse", poželio je tada. Također je popljuvao Piquea i Fabregasa jer su se slikali s katalonskim zastavama.
 
Uprkos tome, Katalonci su mu velikodušno nudili dobrodošlicu, ali odabrao je "Santiago Bernabeu". Gdje je već ljubimac...

Učitaj još novosti