24. 09. 2017 - 15:26
"Dobro sam razmislio i moram reći kako su Pjanić i Matuidi...
907
Shares

ALLESANDRO COSTACURTA

"Dobro sam razmislio i moram reći kako su Pjanić i Matuidi najbolji vezni dvojac na svijetu!"

24. 09. 2017 - 15:26
0
Shares

Veliko je iznenađenje priredio Massimiliano Allegri u utakmici protiv Torina. 

Juventus je pobijedio 4:0 i to bez svog najboljeg napadača. Higuain je ostao na klupi, odigrao tek posljednjih deset minuta, a Allegri je pokazao da ekipa i bez njega odlično može funkcionirati.

Higuain je u posljednjih nekoliko utakmica bio nervozan i spor, pa je Allegri u vrh napada u gradskom derbiju gurnuo Mandžukića. S lijeve strane hrvatskome asu je bio Douglas Costa, a desno Juan Cuadrado. I izgledalo je jako dobro - igrali su fluentno, a još kada im se doda Dybalina pomoć onda su i nezaustavljivi, prenosi Goal.

Međutim, posebno je dobro odigrao Miralem Pjanić, genij veznog reda koji je pokazao snažan pritisak, jaku osobnost, ali i činjenicu da je u Juventusu naučio što znači biti lider na terenu. Ove sezone mu se u orkestriranju Juventusovom igrom pridružio i Blaise Matuidi, a dvojac je oduševio i legendarnog Milanovog igrača Alessandra Costacurtu koji tvrdi da su njih dvojica najbolji na svijetu.

"Već nekoliko sedmica promatram igru Pjanića i Matuidija i moram reći, nakon što sam ih usporedio s ostalim veznim parovima Europe, Juventus posjeduje najbolji na svijetu", rekao je nekadašnji stub odbrane velikog Juventusovog rivala.

Učitaj još novosti