23. 09. 2017 - 20:24
Ludnica u Leicesteru: Coutinho i Mignolet odveli Liverpool do...
907
Shares
Ludnica u Leicesteru: Coutinho i Mignolet odveli Liverpool do trijumfa

PREMIER LIGA

Ludnica u Leicesteru: Coutinho i Mignolet odveli Liverpool do trijumfa

23. 09. 2017 - 20:24
0
Shares

Fudbaleri Liverpoola pobijedili su u gostima ekipu Leicestera rezultatom 3:2 (2:1) u šestom kolu Premijer lige.

U ludačkoj utakmici, Liverpool je imao dva puta po dva gola prednosti, pogađali su Salah, Coutinho i Henderson, dok su Leicester u životu održavali Okazaki i Vardy, koji je na kraju bio i tragičar pošto je promašio penal za 3:3.

Coutinho je najprije u 16. minuti maestralno pronašao Salaha koji je glavom savladao Schmeichela, a potom je uslijedila prava magija Brazilca u 23. minuti iz slobodnog udarca za 0:2.

Kada se činilo da će Liverpool na pauzu otići sa lagodna dva gola prednosti, uslijedila je nova slaba reakcije odbrane poslije prekida, a na pravom mjestu našao se Okazaki i u posljednjim trenucima prvog poluvremena smanjio je na 1:2.

Ludnica se nastavila i u drugom poluvremenu, Liverpool je bio opasniji i zasluženo je došao ponovo do dva gola prednosti.

Poslije jedne kontre, Sturridge je proigrao Hendersona, a ovaj iskusno prevario svog čuvara i matirao Schmeichela za 2:3.

Međutim, ni tada nije bilo gotovo, naprotiv, uslijedilo je još više uzbuđenja. Samo minut poslije gola Hendersona, Vardy se našao na pravom mjestu i u 69. minuti smanjio je na 2:3.

Već u 72. minuti isti igrač je imao šansu da donese izjednačenje, ali je promašio udarac sa 11 metara. Prethodno je Mignolet nespretno oborio Vardyja, sudija je pokazao na bijelu tačku. Najbolji strijelac Leicestera je opet šutirao po sredini gola, ali je Mignolet pratio prethodne penale Vardyja i pročitao je njegovu namjeru.

 

Učitaj još novosti