23. 09. 2017 - 20:03
Napoli nastavio sa sjajnim rezultatima: Mučili se kod SPAL-a,...
907
Shares
Napoli nastavio sa sjajnim rezultatima: Mučili se kod SPAL-a, ali ipak došli do tri boda

SERIE A

Napoli nastavio sa sjajnim rezultatima: Mučili se kod SPAL-a, ali ipak došli do tri boda

23. 09. 2017 - 20:03
0
Shares

Nakon pobjede u srijedu protiv Lazija, Napoli je danas slavio i protiv SPAL-a sa 2:3 i tako se, makar za kratko, osamostalio na prvom mjestu.

Domaći su odlično krenuli u utakmicu, preko Schiattarelle su uspjeli stići do gola nakon 13 minuta igre, bio je to odličan šut po zemlji i golman Napolija Reina nije imao šanse.

Ipak, njihova radost nije trajala dugo, svega nekoliko desetina sekundi, pošto je Napoli odmah izjednačio rezultat.

Bila je to fantastična akcija Insignea i Callejona, na kraju je Insigne uputio odličan udarac i savladao golmana domaćih za 1:1.

Dosta problema za Napoli do kraja utakmice, pokušavali su da stignu do bodova, a konačno su uspjeli u 72. minuti postići gol kada je Jose Callejon glavom poslao loptu u mrežu za 1:2.

Ipak, u 78. minuti Viviani je sjajno izveo slobodan udarac i poravnao rezultat na 2:2, ali ni to nije bio konačan rezultat ovog meča. U 83., Ghoulam nakon lijepog solo prodora desnom nogom lijepo pogađa donji lijevi ugao golmana Gomisa.

Dakle, nakon šest odigranih kola Napoli je prvi na tabeli sa  18 bodova, ali Juventus ga može stići jer večeras igra utakmicu 6. kola protiv Torina, gradskog rivala.

 

Učitaj još novosti