21. 09. 2017 - 19:57
Real ruši sve rekorde: Dogovorili potpis težak 280 miliona eura!
907
Shares
Real ruši sve rekorde: Dogovorili potpis težak 280 miliona eura!

SARADNJA SA FLY EMIRATESOM

Real ruši sve rekorde: Dogovorili potpis težak 280 miliona eura!

21. 09. 2017 - 19:57
0
Shares

Čelnici Real Madrida, pored toga što su produžili ugovore sa brojnim igračima, ovog ljeta su napravili i jedan kapitalan posao.

Španski "AS" se poziva na pisanje "Palasa23" i tvrdi da je Real Madrid postigao dogovor o produžetku saradnje sa kompanijom "Fly Emirates" čiji se logo nalazi na dresovima "kraljevskog kluba".

Cifra je impozantna, ugovor je potpisan do 2022. godine i težak je 280 miliona eura što je najprofitabilniji sponzorski ugovor u svijetu fudbala.

Pomenuti izvori navode da su cifrom od 70 miliona eura, koliko će Real prihodovati na godišnjem nivou, nadmašeni Barcelona i Manchester United i ugovori koje ta dva kluba imaju sa Rakutenom i Chevroletom.

Barcelona je sa svojim novim generalnim sponzorom potpisala ugovor koji joj na godišnjem nivou garantuje profit od 55 miliona eura, dok United od Chevroleta godišnje dobija 62 miliona eura.

Madriđani su se novim ugovorom obavezali da će logo kompanije "Fly Emirates" staviti na četiri reklame pored golova, ali i na trening opremu.

Najbolje od svega tek slijedi. Real Madrid bi uskoro trebao dogovoriti produžetak saradnje sa tehničkim partnerom "Adidasom", a nagoviješteno je da će na godišnjem nivou njemački proizvođač sportske opreme plaćati više nego što "Nike" daje Barceloni.

Kao što vidite, dan nakon poraza od Betisa na "Santiago Bernabeu" aktuelni šampion Evrope nema razloga za brigu, odnosno ima milione razloga za zadovoljstvo.

Učitaj još novosti