21. 09. 2017 - 15:43
ZAR JE OVO NAJBOLJI? Ispao malen u porazu, gazio i davio...
907
Shares
ZAR JE OVO NAJBOLJI? Ispao malen u porazu, gazio i davio rivale, glumatao, ali i promašio nemoguće

RONALDO U CENTRU PAŽNJE

ZAR JE OVO NAJBOLJI? Ispao malen u porazu, gazio i davio rivale, glumatao, ali i promašio nemoguće

21. 09. 2017 - 15:43
0
Shares

Cristiano Ronaldo vratio se nakon teren nakon pet utakmica suspenzije, ali ni to nije pomoglo Realu koji je s 1:0 kod kuće izgubio od Betisa.

Prekinut je tako niz Kraljeva od čak 73 uzastopne utakmice na kojima su zabili gol, a Portugalac nije posebno impresionirao.

Posebno je porazan ovaj susret bio upravo za njega. Službeno najbolji fudbaler svijeta odigrao je očajnu utakmicu, jednu od najgorih otkako je u Realu, a mnogi će reći i najgoru.

Pirineji na nogama: Realu ponuđena tiha Perezova patnja, Zizou zbog njega tjera 'vanbračnog sina'

Forsirao je, solirao, bio sebičan i sve to bez ikakvog učinka. U prvom poluvremenu imao je samo jedan udarac manje od dodavanja (7/8).

Do kraja utakmice natukao je čak 12 slabašnih pokušaja postizanja gola, čime je izjednačio negativni pucački rekord u historiji La Lige iz septembra 2015. koji zanimljivo, također drži upravo on. 
 
Uostalom, ova situacija najbolje sažima kakvu utakmicu je odigrao Ronaldo. U 51. minuti Bale ga je idealno poslužio pred golom, ali najbolji strijelac u historiji Reala, sam pred golmanom propisno se obrukao. 

Uz sve to, Portugalac je na naslovnice došao zbog toga jer je nagazio protivničkog igrača Aissu Mandija. Sudiji je to promaklo, a i ne očekuje se neka naknadna kazna.

Kraljevski klub je imao brojne prilike, ali niti jednu nisu iskoristili što je izbacilo iz takta jednog od najboljih igrača na svijetu. Vidno je pokazivao nervozu na terenu, baš u svom stilu.

U jednoj situaciji ušao je u duel s rivalom koji ga je držao, ali Ronaldo ga je uhvatio za vrat i pokušao oboriti na teren, kad nije uspio dodao je i lijevu ruku kojom se želio objesiti na njega kako bi ga hrvačkim potezom srušio, ali ni tu nije uspio.  

U drugoj situaciji našao se pred Betisovim kaznenim prostorom, ali bio je leđima okrenut prema golu, kad je osjetio kontakt leđima s defanzivcem Ronaldo je napravio korak naprijed, a zatim se bacio kao pokošen. Naravno, nije sviran prekršaj.

Ronaldo se tek vratio nakon suspenzije od četiri utakmice u La Ligi, ali najnovije frustracije znače da nije zadovoljan. Njegovo ponašanje mnoge je razočaralo, jer treba biti veliki i u porazu i kada te ne ide...  

Učitaj još novosti