21. 09. 2017 - 14:58
U Realu nikad napetije, Modrićev potez naišao na osudu: Tako...
907
Shares
U Realu nikad napetije, Modrićev potez naišao na osudu: Tako je bilo i tako će biti!

ZIDANE ODGOVORIO NOVINARIMA

U Realu nikad napetije, Modrićev potez naišao na osudu: Tako je bilo i tako će biti!

21. 09. 2017 - 14:58
0
Shares

Real je u petom kolu pretrpio tek prvi poraz, a već za Barcelonom kasni velikih sedam bodova. Betis je sinoć u sudijskoj nadoknadi pokorio "Santiago Bernabeu" za brojne probleme u Madridu.

Aktuelni prvak Španije cijelu utakmicu neuspješno je lomio otpor žilavih gostiju iz Seville, a Zinedine Zidane u 72. minuti, pri rezultatu 0:0 krenuo je na sve ili ništa s dvostrukom zamjenom. Marcela i Modrića zamijenio je Vazquezom i Mayoralom.

Velika kriza u Realu, Messi zabio koliko i cijeli tim: "Vratite Ronalda na tribine, neka igra Asensio"
 
I dok je zamjena prvog bila logična jer se Marcelo povrijedio, druga je začudila sve navijače Reala. Francuz je krenuo u opću ofanzivu, ali je vađenjem Modrića (do tada jednog od najboljih na terenu) izvadio bukvalno "srce i dušu tima".
 
To se Realu itekako osvetilo, jer ekipa koja je s "pet napadača" lovila pobjedu i tri boda, na kraju je ostala i bez onog jednog. Prvenstveno zbog toga jer nakon Modrićevog izlaska veza u domaćem timu praktično nije ni postojala. 

Kada je Modrić vidio da mora iz igre, nije niti pokušavao sakriti ljutnju i to nakon što je bilo vidljivo da ne vjeruje kako baš on izlazi van.

Zato je Zidane nakon poraza morao odgovarati na novinarska pitanja o zamjeni Modrića i njegovoj neprimjerenoj reakciji.
 
"Ja na svakoj utakmici idem na pobjedu i to se nikada neće promijeniti. Zamjena igrača može biti bilo kakva, ali cilj je uvijek isti; samo pobjeda. Tako je bilo i tako će biti, posebno kada igramo u Madridu i to se neće promijeniti".

Ovo je samo jedan u nizu problema s kojima se Kraljevi susreću u posljednje vrijeme.

Učitaj još novosti