21. 09. 2017 - 11:38
Alves organizovao zajedničku večeru, tenzije na vrhuncu:...
907
Shares
Alves organizovao zajedničku večeru, tenzije na vrhuncu: Neymar se ponaša kao malo dijete

DIEGO FORLAN BRANI SUNARODNJAKA

Alves organizovao zajedničku večeru, tenzije na vrhuncu: Neymar se ponaša kao malo dijete

21. 09. 2017 - 11:38
0
Shares

Bivši reprezentativac i napadač Urugvaja Diego Forlan stao je u odbranu svog sunarodnjaka Edisona Cavanija koji se prošlog vikenda sukobio s Neymarom oko izvođenja penala.

Brazilac koji je otišao iz Barcelone kako bi bio glavna zvijezda u PSG-u htio je izvesti penal što mu Cavani nije dopustio, te je on pucao i promašio.

Prošlogodišnji najbolji strijelac Francuske lige prije toga posvađao se i s Dani Alvesom koji mu je uzeo loptu i dao je Neymaru da izvede slobodni udarac.

"Cavani zaslužuje poštovanje. On je već dugo godina priznati napadač, te je bio strijelac mnogo puta s bijele tačke. Da je u pitanju bio Messi onda to Neymar nikad ne bi uradio. Ponašao se kao dječak kad je protestirao zbog odluke da Cavani izvede penal. No, to se dešava u svim klubovima, a ni ponašanje Alvesa nije bilo ispravno", rekao je Forlan.

Nakon nesuglasica na terenu između suigrača, oglasio se i Unai Emery koji je rekao da je na igračima da se dogovore ko će pucati penale. Trener je danas popodne zakazao press konferenciju, pa se očekuje još neki komentar o ovoj temi.

Nakon jučerašnjeg treninga, igrači PSG-a otišli su u restoran na večeru, na poziv Dani Alvesa koji je i pomalo zakuhao svađu na terenu. Nekadašnji igrač Seville, Barcelone i Juventusa ovim je pokušao smiriti tenzije u ekipi prije puta u Montpellier i prije velikog okršaja s Bayernom. Svi igrači su se odazvali, pa tako i Cavani i Neymar, koji kako kažu francuski mediji nisu komunicirali.

Što se tiče nastavka ove priče oko svađe saigrača, bivši trener PSG-a Alain Giresse vjeruje da će Emery dobro reagirati, ali kako bi oko kohezije mogao pomoći i kapiten Thiago Silva.

Učitaj još novosti