21. 09. 2017 - 08:15
Genijalac iz Rosarija ovako nije krenuo ni u svoju povijesnu...
907
Shares
Genijalac iz Rosarija ovako nije krenuo ni u svoju povijesnu sezonu: Čim primi loptu gotovo je...

MESSI ODUŠEVLJAVA NANOVO

Genijalac iz Rosarija ovako nije krenuo ni u svoju povijesnu sezonu: Čim primi loptu gotovo je...

Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ
21. 09. 2017 - 08:15
0
Shares

Lionel Messi još jednom oduševio je kompletan fudbalski svijet u meču protiv Eibara. Barca se mučila, a onda je na scenu stupio omaleni genijalac iz Rosarija.

Sa čak četiri pogotka pokazao je neospornu klasu, ali i još jednom prekrojio historijske knjige. Naime, Messi je prestigao Jimmyja Greavesa po broju pogodaka u najjačim ligama Evrope, te je sada s 358 postignutih golova odmah iza legendarnog Gerda Müllera.

Argentinac je posljednjim pogotkom na utakmici protiv Eibara pretekao Greavesa, koji se zaustavio na 357 golova. Od velikog "Der Bombera" dijeli ga još samo sedam pogodaka, a s obzirom da je u prvenstvo krenuo s devet golova u pet kola, lako bi mogli vidjeti rušenje tog rekorda kroz tri do četiri kola.

Kakav početak sezone za Messija: Evo šta je sinoć napravio po prvi put u karijeri

"Kada on primi loptu, gotovo je. Dogodit će se nešto pozitivno za Barcelonu i nešto loše za rivale. On je jednostavno najbolji na svijetu", pojasnio je Dani Garcia, 27-godišnji igrač Eibara.

"Hoda po terenu 80 minuta, ali onih 10 koje provede u akciji, radi šta god poželi", rekao je Denis Suarez.

Argentinac je s četiri pogotka Eibaru stigao na ukupnu brojku od 557 golova u dresu Barcelone. Od toga je 523 zabio u službenim utakmicama, te 34 u prijateljskim ogledima. U svim takmičenjima ove sezon zabio je fenomenalnih 12 pogodaka.

Spomenuli smo već da je Lionel sjajno je krenuo u novu sezonu Primere, s devet golova u pet utakmica. Poker protiv Eibara mu je donio i već četvrto mjesto u poretku za Zlatnu kopačku ove sezone, a zanimljivo ovo je najbolji početak sezone za Argentinca ikad.

Bolji čak i od sezone 2011./12. kada je srušio rekord s 50 golova u prvenstvu. Tada je zabio osam u prvih pet kola. Je li na pomolu prvorazredno čudo, s obzirom da Argentinac ulazi u godine, a i sve više asistira tj. nije usmjeren samo za postizanje golova.

Učitaj još novosti