21. 09. 2017 - 07:05
Bomba potresla Španiju: Sve je spremno za spektakularan...
907
Shares
Bomba potresla Španiju: Sve je spremno za spektakularan transfer, postat će najskuplji ikada

AS

Bomba potresla Španiju: Sve je spremno za spektakularan transfer, postat će najskuplji ikada

21. 09. 2017 - 07:05
0
Shares

Španski AS, iz dobro informiranih izvora, piše da je kontakt s vodstvom madridskog Atletica oko Jana Oblaka napravio niko drugi nego torinski Juventus!

Pred početak sezone oni su doveli poljskog čuvara mreže Wojciech Szczesnog iz Arsenala, ali niko ga ne vidi kao nasljednika velikog Gianluigi Buffona, koji će uskoro biti napuniti 40 godina.

I očito je istina, jer Juventus vidi idealnog nasljednika Buffona, samo u Janu Oblaku.

Već neko vrijeme govorilo se da će nemilosrdni bogati pariški šefovi platiti Oblakovu otkupnu klauzulu odmah nakon aktiviranja Neymarove klauzule.

Oblakova klauzula iznosi 100 miliona eura ali pred kraj transfer roka stvari su se smirile.

Tada je postojala i mogućnost produženja ugovora s Atleticom, kako bi Oblak postao jedan od najbolje plaćenih igrača u timu, zatim je počela nova sezona, o odlasku se nije pričalo ali sada transfer opet aktuelan.

Prema pisanju pomenutog lista, Stara dama je spremna kupiti Oblaka narednog ljeta, a ukoliko on ne potpiše novi ugovor s Atleticom do tada, uprava Juventusa će na njima svojstven način pokušati smanjiti otkupnu klauzulu te Buffonovg nasljednika dovesti za manje od 100 miliona.

U svakom slučaju Oblak bi trebao postati najskuplji golman svih vremena, a da u ovome ima istine potvrđuju riječi njegovog agenta koji je prije nekoliko mjeseci izjavio kako je i Italija nova moguća destinacija ovog sjajnog golmana.

Učitaj još novosti