20. 09. 2017 - 09:12
KONAČNA ODLUKA: Navijači u nevjerici, ovako će PSG riješiti...
907
Shares
KONAČNA ODLUKA: Navijači u nevjerici, ovako će PSG riješiti sukob Cavanija i Neymara

TEMA BROJ 1 U FUDBALU

KONAČNA ODLUKA: Navijači u nevjerici, ovako će PSG riješiti sukob Cavanija i Neymara

20. 09. 2017 - 09:12
0
Shares

Sukob između Edinsona Cavanija i Neymara je tema nedjelje u Evropi.

Neymar se ne namjerava povuči, vjeruje da je gazda u timu, a njegov jučerašnji zahtjev je razbjesnio fudbalski svijet, ali i većinu saigrača.

Predsjednik Paris SG Nasser Al-Khelaifi je očekivano optužio medije da su rasplamsali strasti i da se služe lažima, ali čitava priča potekla je od "L'Equipea" koji nije tabloid, ima veoma pouzdane izvore i praktično je razotkrio slučaj do detalja.

Ponovimo, većina igrača je gledala u čudu Neymara, a Kylian Mbappe je razočaran ponašanjem saigrača, takvih stvari u Monacu nije bilo.

Paris SG je zapravo napravio cijeli problem jer je i Cavaniju i Neymaru obećao isto, tačnije u ugovor im unio bonus od milion eura za najboljeg strijelca lige. Taj bonus je Cavani pokupio prošle godine i s obzirom da zarađuje tri puta manje od Neymara, jasno da se ne namjerava odreći izvođenja penala.

Zbog toga su u Parizu došli na nevjerovatnu ideju, unijeće još jedan bonus, u stvari, kao internu klupsku nagradu, najbolji strijelac i asistent ekipe podijeliće novčani iznos koji će, prema nekim tvrdnjama biti veći. To bi trebalo da motiviše obojicu igrača, ali i smiri strasti.

Učitaj još novosti