18. 09. 2017 - 10:18
MESSI BIJESAN NA VALVERDEA: Ovaj igrač je moj prijatelj i on...
907
Shares
MESSI BIJESAN NA VALVERDEA: Ovaj igrač je moj prijatelj i on mora igrati u startnoj postavi!

SUKOB SA TRENEROM

MESSI BIJESAN NA VALVERDEA: Ovaj igrač je moj prijatelj i on mora igrati u startnoj postavi!

18. 09. 2017 - 10:18
0
Shares

Leo Messi može sve što želi u Barceloni, to je odavno poznato široj javnosti. Ma koliko se to krilo, Argentinac ima veliki uticaj na predsjednike tako da treneri u presudnim bitkama nemaju nikakve šanse.

Na svojoj koži to je osjetio Guardiola, ali i Messijevi saigrači poput Eto'oa, Ibrahimovića i Davida Ville u to vrijeme. Kasnije je uz pomoć oca presudno uticao da "Tata" Martino dobije šansu, a imao je i okršaje sa Luisom Enriqueom.

Izgleda da je sada ne redu Ernesto Valverde, a ono oko čega je nastao sukob je Javier Mascherano.

"Jefecito" je najbolji Messijev prijatelj u svlačionici, Leo je insistirao prije par godina da mu bude produžen ugovor, na kraju je Barcelona ponudila ugovor koji nikada nije dala tako starom igraču, sa 32 godine, Mascherano je produžio ugovor do 2019. Dakle, kada mu bude istekla obaveza, imaće 35 godina, a politika kluba je da se igračima koji pređu tridesetu godinu nude samo jednogodišnji ugovori.

U slučaju Mascherana Messi je odigrao glavnu ulogu, ali od dolaska Valverdea, iskusni fudbaler nije ni blizu prve postave. Imao je jednu kratku epizodu u Superkupu protiv Reala, sada u odbrani Umtiti i Pique imaju prednost, na sredini terena, jasno, Busquets, Rakitić i Iniesta nisu upitni.

Messi je tražio objašnjenje za ovaj potez, a Valverde mu je odgovorio da nije zadovoljan Mascheranovim pristupom treninzima, da njegovo vrijeme prolazi i da bi se trebao navikavati na sporedne uloge. Međutim, Messi je insistirao da zemljaku bude pružena šansa, da dobije minutažu i da ima sasvim dovoljno utakmica da ga Valverde koristi.

Navodno je dobio obećanje u tom smislu, a ostaje da se vidi hoće li sutra protiv Eibara Mascherano dobiti šansu od prve minute.

Učitaj još novosti