17. 09. 2017 - 16:41
Hamilton slavio u Singapuru nakon havarije Ferrarija na startu...
907
Shares
Hamilton slavio u Singapuru nakon havarije Ferrarija na startu i grabi ka tituli

FORMULA 1

Hamilton slavio u Singapuru nakon havarije Ferrarija na startu i grabi ka tituli

17. 09. 2017 - 16:41
0
Shares

Lewis Hamilton pobjednik je VN Singapura koja se vozila u promjenjivim uvjetima na stazi, ali utrku je obilježio sudar na startu između Verstappena, Raikkonena, i Vettela koji ih je eliminirao već na Samom startu utrke.

Max Verstappen, Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen odustali su nakon incidenta na startu VN Singapura koja je prvi puta u deset godina startala po mokrom, a Lewis Hamilton preuzeo je vodstvo s petog mjesta.

Raikkonen je fantastično startao i krenuo prestizati Verstappena s vanjske strane dok je Vettel bio s desne nakon čega dolazi do sudara između trojice vozača koji već imaju svoju povijest. Vettel je isprve nastavio, ali je ubrzo odustao nakon što je izgubio kontrolu zbog oštećenog stražnjeg kraja.

Utrka se nastavila u petom krugu nakon što su uklonljeni oštećeni bolidi i staza očišćena.

Novi prvak Formule 1 odlučen već na startu VN Singapura: Svijet potpuno razočaran ovim raspletom

Kvyat je razbio svoj Toro Rosso u 11. krugu i izazvao izlazak sigurnosnog automobila što je neke vozače potaknulo da odu u boks i promijene gume.

Ricciardo je ušao u boks po novi set intermediate guma, a Perez je kišne zamijenio intermediate gumama.

Prvi koji je iskušao sreću na gumama za suho bio je Magnussen u Haasu koji je u 25. krugu ušao u boks i intermediate gume zamijenio ultrasoftom i vratio se na 13. mjesto, a ubrzo ga je slijedio i Massa u Williamsu.

U idućih nekoliko krugova svi su vozači prešli na gume za suho i to na najmekši ultrasoft, ali poredak na vrhu nije se mijenjao pa je Hamilton i dalje vodio ispred Ricciarda i Botttasa.

Ericsson je izgubio kontrolu nad svojim Sauberom u 38. krugu i ponovo izazvao izlazak sigurnosnog automobila.

Hamilton je i nakon povlačenja sigurnosnog automobila zadržao vodstvo i slavio nakon isteka vremenskog ograničenja od dva sata ispred Ricciarda u Red Bullu i timskog kolege Bottasa, a Britanac je odvozio 57 od predviđenih 61 krugova.

Hamilton je ovom pobjedom povećao svoje vodstvo u poretku vozača na 28 bodova, šest utrka prije kraja. Mnogi smatraju da će ovo biti i presudno u borbi za naslov prvaka.

Carlos Sainz završio je četvrti u Toro Rossu, peti Perez u Force Indiji, a šesti Jolyon Palmer u Renaultu.

Stoffel Vandoorne uspio je osvojiti bodove za McLaren sedmim mjestom nakon odustajanja Fernanda Alonsa, a Stroll je završi osmi i Williamsu donio četiri boda u borbi za zadržavanje petoga mjesta.

Grosjean je nakon lošeg vikenda uspio osvojiti dva boda za Haas na devetom mjestu, a posljednji bod na utrci osvojio je Ocon u Force Indiji.

Massa i Wehrlein na 11. i 12. mjestu posljednji su vozači koji su završili današnju utrku.

Iduća utrka vozi se za dvije sedmice u Maleziji.

Poredak nakon 57 krugova

 1. Hamilton 2. Ricciardo 3. Bottas 4. Sainz 5. Perez 6. Palmer 7. Vandoorne 8. Stroll 9. Grosjean 10. Ocon

Hamilton u ukupnom poretku ima 263 boda, slijedi Vettel s 235, pa Bottas s 212.

Mercedes je neprikosnoven u timskom poretku sa čak 475 bodova, 102 više od prvog pratioca Ferrarija.

Učitaj još novosti