15. 09. 2017 - 17:21
Velike vijesti u F1: McLaren našao zamjenu za Hondu, Alonso...
907
Shares
Velike vijesti u F1: McLaren našao zamjenu za Hondu, Alonso konačno zadovoljan

RENAULT NOVA POGONSKA JEDINICA

Velike vijesti u F1: McLaren našao zamjenu za Hondu, Alonso konačno zadovoljan

15. 09. 2017 - 17:21
0
Shares

McLaren će od sljedeće godine Hondine motore zamijeniti Renaultovim, a Toro Rosso će prijeći na Hondu, prenosi Autosport.

Nakon višesedmičnih nagađanja da McLaren želi raskinuti saradnju s Hondom i osigurati konkurentniju pogonsku jedinicu za 2018., a time i zadržati Fernanda Alonsa, McLaren, Honda, Renault i Toro Rosso postigli su dogovor za 2018.

McLarenu je Renault bio jedina alternativa Hondi s obzirom da su im Mercedes i Ferrari odbili isporučiti svoje motore, ali do dogovora je došlo tek kad je Toro Rosso pristao koristiti Hondine motore jer Renault nije htio opskrbljivati četiri ekipe.

Izvori iz Autosporta tvrde da je McLaren potpisao trogodišnji ugovor s Renaultom što ujedno znači i kraj ciklusa trenutne formule motora na kraju 2020.

McLaren će dobiti iste pogonske jedinice kao i tvornička ekipa Renaulta i Red Bull.

Alonso bi nakon ovih vijesti trebao potpisati višegodišnji ugovor s McLarenom kako bi pokušao osvojiti treći naslov prvaka.

Još uvijek nema službenih potvrda ovih vijesti, kao ni Sainzova prelaska u Renault, ali sve bi trebalo biti objavljeno prije VN Singapura ovoga vikenda.

Učitaj još novosti