14. 09. 2017 - 16:51
SPEKTAKL KOJI PRIJETI DA PRERASTE U BORBU GODINE "Dolazim da...
907
Shares
SPEKTAKL KOJI PRIJETI DA PRERASTE U BORBU GODINE

JOSHUA PROTIV PULEVA U CARDIFFU

SPEKTAKL KOJI PRIJETI DA PRERASTE U BORBU GODINE "Dolazim da mu uzmem dušu!"

Sport.ba/Fightsite.hr
14. 09. 2017 - 16:51
0
Shares

Anthony Joshua i Kubrat Pulev su najavili svoj međusobni okršaj, koji će se za mjesec i pol dana održati na prepunom “Millenium” stadionu u Cardiffu.

Joshua će tim putem braniti titule koje su u njegovom vlasništvu i to protiv najbolje rangiranog izazivača, Kubrata Puleva. Protivnika koji do sada ima samo jedan poraz, i to od Vladimira Klička. Britanac zna što treba napraviti u ovom meču, da bi ostao impresivan kao u dosadašnjem periodu svoje karijere.

"Ovo je teška kategorija, tu jednostavno moraš protivnika nokautirati da potvrdiš svoju vrijednost. Uostalom, nitko ne dolazi na bokserske mečeve sa ciljem da gleda borbu na 12 rundi. Osim ako nije u pitanju pravi ‘brawl’, to bude dosadno. Također, ako nokautiraš tipa kojeg drugi hvale, za kojeg govore da je opasan, to ti automatski daje dodatnu vrijednost tvojoj pobjedi".

Uprkos sjajnom rankingu i rezultatima, nekako se stvorio dojam kako je ovo lagan ispit za Joshuu, odnosno bokserski fanovi komentiraju kako Bugarin nema apsolutno nikakve šanse. Joshua se, vrlo oprezno, s time nikako ne slaže.

"Nikako nije lagan protivnik. S jedne strane imamo široku publiku koja tvrdi kako mi ovo laka zarada i lagan meč, ali s druge strane imamo Tysona, Hollyfielda i Foremana koji govore kako je ovo sjajna borba za kategoriju i jako opasan protivnik. Ja ću u takvim slučajevima uvijek poslušati one na koje sam se ugledao, koji su hodali ovom istom cestom kao i ja".

No, plan je vrlo jednostavan. "Zapravo, ja ću tamo doći uzeti njegovu dušu".

Pulev je ovaj meč prihvatio samo dva mjeseca prije održavanja, što je podosta kratak rok za boks, gdje se većina velikih mečeva potvrdi tri do četiri mjeseca prije održavanja. To automatski daje manje vremena za cjelokupnu fizičku i taktičku pripremu. Pulev je rekao nešto o tome.

"Nemam vremena koliko bih htio imati za pripremu, ali to je greška mog predstavničkog tima koji nije ranije dogovorio ovaj meč. Nemam što prigovoriti na to".

Upitan je i o meču Joshue protiv jedinog boksera koji je njega savladao.

"Bio je to dobar meč, koji je na kraju mogao otići na obje strane. Anthony Joshua je pobijedio i svaka mu čast, ali Kličko u tom meču ipak nije bio pravi. Dokaz tome je što je odustao od revanša. Nisam iznenađen, znam kako Kličko razmišlja i psihološki sam vidio da on nije bio tamo gdje treba".

Na kraju je dao prognozu meča i smjer u kojem bi trebalo otići da on postane novi svjetski prvak.

"Pobijedit ću Anthonya Joshuu. Ne mogu vam objasniti kako će se to dogoditi, ali znam da hoće. I znam da ću ga nokautirati, vjerujem u to. Sama pomisao na meč je malo zastrašujuća, ali fizički sam pun energije i mentalno sam spreman. Vjerujem kako će u pitanju biti finese i pobjedu će odnijeti onaj tko tehnički odradi bolji meč. No, ukoliko za pobjedu bude potrebno ući u rat, onda sam spreman i na to".

Meč se održava 28. oktobra, a već sada je prodano 80.000 ulaznica.

Učitaj još novosti