14. 09. 2017 - 13:02
Bogdan Tanjević objavio kraj karijere
907
Shares
Bogdan Tanjević objavio kraj karijere

Bogdan Tanjević objavio kraj karijere

14. 09. 2017 - 13:02
0
Shares

Košarkaški savez Crne Gore saopćio je da je dosadašnji selektor A tima Bogdan Tanjević donio odluku da se povuče sa pozicije selektora i da istovremeno završava sa trenerskom karijerom.

Čelnici Košarkaškog saveza Crne Gore izrazili su veliku zahvalnost proslavljenom stručnjaku Tanjeviću koji je kao veliki trener proslavio Crnu Goru.

"Posebnu zahvalnost dugujemo mu za angažovanje u posljednje tri godine tokom kojih je dao veliki doprinos uspostavljanju sistema u trenerskoj organizaciji, kao i rezultatima A tima, te mlađih reprezentativnih selekcija. Sa zadovoljstvom želimo da upoznamo javnost da će Tanjević ostati na čelu trenerske organizacije i sa te pozicije doprinijeti daljoj afrimaciji crnogorske košarke, te edukaciji mladih crnogorskih trenera", navodi se u saopštenju KSCG.

Poslije saopćenja koje je dostavljeno medijima, ostaje dilema, da li će čelnici Saveza prihvatiti prijedlog Bogdanja Tanjevića, odnosno da li će novi selektor Crne Gore biti Dejan Radonjić ili Duško Ivanović.

Prvi veliki uspjeh Tanjevića bilo je osvajanje titule prvaka Evrope sa sarajevskom Bosnom. Na klupskom nivou, pokorio je Italiju, Francusku i Tursku. Osvojio je zlato na Eurobasketu 1999. sa Italijom, a može se pohvaliti i sa dva srebra, jedno sa Jugoslavijom 1981. te jedno na SP 2010., kada je vodio Tursku. 

 

Učitaj još novosti