14. 09. 2017 - 09:47
Rat Mina Raiole i Jorgea Mendesa: Ko dobije ovog igrača uskoro...
907
Shares
Rat Mina Raiole i Jorgea Mendesa: Ko dobije ovog igrača uskoro će imati najskupljeg na svijetu

DELE ALLI

Rat Mina Raiole i Jorgea Mendesa: Ko dobije ovog igrača uskoro će imati najskupljeg na svijetu

14. 09. 2017 - 09:47
0
Shares

Mino Raiola i Jorge Mendes bez konkurencije su najmoćniji fudbalski agenti na svijetu, a čini se kako bi uskoro mogli dobiti i pravi "menadžerski rat".

Naime, dva agenta su ukrstila koplja oko Dele Allija, iako do sada nisu pokazivali interes za engleske igrače.

Oba menadžera pokušavaju da dogovore zastupanje preko njegove "porodice", tačnije porodice Hickford, čiji je sin igrao sa Allijem u MK Donsima. Dele njih zove porodicom, nikada ga zvanično nisu usvojili, ali on ih smatra za roditelje. Njegovi biološki roditelji su Nigerijac Kehinde Alli koji ga je napustio čim se rodio, i majka Denise koja je imala problem sa alkoholom.

Zbog toga, Dele Alli sa njima ne osjeća nikakvu povezanost, jednostavno Hickfordove smatra roditeljima, a njihovog sina Harryja za brata. Upravo Harry vodi računa o njegovoj karijeri i on bi trebao odlučiti ko će od super agenata preuzeti brigu o zvijezdi Tottenhama koja sada nema menadžera.

Tottenham će mu povećati ugovor, priča se o ponudi do 150.000 funti sedmično, ali sa druge strane Raiola ili Mendes su njegova ulaznica za veliki klub. Iako je Daniel Levy tvrd pregovarač, niko ne sumnja da će za godinu ili dve Alli igrati u jednom od vodećih klubova Evrope za vjerovatno rekordnu sumu u svjetskom fudbalu.

Inače, 21-godišnji fudbaler ima ugovor sa "pijetlovima" na još pet sezona.

Učitaj još novosti