13. 09. 2017 - 22:26
Srbija posljednji polufinalist Eurobasketa
907
Shares
Srbija posljednji polufinalist Eurobasketa

PALA I ITALIJA

Srbija posljednji polufinalist Eurobasketa

13. 09. 2017 - 22:26
0
Shares

Srbija se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva u Istanbulu pobijedivši Italiju rezultatom 83:67.

Izabranici Aleksandra Đorđevića će se u polufinalu sastati sa Rusijom, koja je ranije tokom dana pobijedila Grčku sa 74:69. Taj meč je na programu u petak od 20.30, a u istom terminu dan ranije sastaju se Španija i Slovenija u prvom polufinalu.

U duelu sa Italijom, reprezentaciji Srbije je bilo potrebno neko vrijeme da pronađe svoj ritam, a to je uspjela do kraja prve četvrtine. Od tada, "Orlovi" su igrali pametno i smireno i od trenutka kada su došli do dvocifrene prednosti Italijanima su dozvolili da se vrate samo na početku posljednjeg perioda, ali su im prišli na samo osam poena razlike.

Srbijanski košarkaši su u samom finišu pokazali koliko su superiorni u odnosu na Italijane, a svoj plus su povećavali do 18 poena razlike. Tolika je bila njihova prednost nešto više od dvije minute prije kraja susreta i tada je bilo jasno da je Srbija u polufinalu.

Srbiju je do trijumfa predvodio Bogdan Bogdanović sa 22 poena i šest skokova, Milan Mačvan je dodao 13 poena i šest skokova, a Vladimir Lučić 11 poena.

Kod Italijana, Marco Belinelli je imao 18 poena, dok je Luigi Datome upisao tri manje.

Učitaj još novosti