13. 09. 2017 - 19:45
UFC BORAC OSTAO BEZ PRSTA! Pozliće vam kada vidite kako mu...
907
Shares
UFC BORAC OSTAO BEZ PRSTA! Pozliće vam kada vidite kako mu kažiprst sada izgleda

ED HERMAN

UFC BORAC OSTAO BEZ PRSTA! Pozliće vam kada vidite kako mu kažiprst sada izgleda

13. 09. 2017 - 19:45
0
Shares

UFC-ov borac u poluteškoj kategoriji Ed Herman doživio je stravičnu nesreću zbog koje će ostati trajni invalid. 

Pokušavajući pomoći prilikom popravka bunara koji opskrbljuje njegovu kuću vodom, Hermanov prst je stradao. Tačnije, čitav vrh kažiprsta lijeve ruke je otkinut.

Herman je za MMAFighting objasnio kako je uopće došlo do nesreće. Ideja je bila da uštedi nešto novca kao “sam svoj majstor”, ali i da nauči nešto o bunarima i vodovodu.

"Na kraju svakog dijela cijevi moraš dobro stisnuti posebnim odvijačem i odšarafiti taj dio da bi ga izvadio. Zatim smo spajali dva komada cijevi u jedan. No, ja sam zbog nekog razloga požurio, a nisam shvatio da još uvijek sve cijevi nisu bile spojene u jednu. U jednom trenutku je cijev počela padati prema dnu bunara, a moji instinkti su mi rekli da je probam uhvatiti. Zbog samo meni znanog razloga. Kao da bih je mogao uhvatiti, kao da sam toliko snažan."

pokit-af87f7cdcda223c41c3f3ef05a3aaeea

“Cijev je jednostavno usisala moju ruku prema dnu. A prije nego što sam je pustio, uhvatila je vrh mog prsta i doslovno ga otkinula. Srećom da sam je uspio pustiti na vrijeme jer bi mi otkinulo sve prste. Nekako je na kraju ispalo da sam imao sreće”, objasnio je Herman.

36-godišnjaka sada čeka operacija koju će obaviti krajem sedmice. Vrh prsta je trajno izgubljen, no plastičnom operacijom će se pokušati sanirati povredu. Vjeruje da mu nedostatak dijela prsta neće ugroziti MMA karijeru.

“Ne vjerujem. To je samo centimetar i pol prsta. Možda će mi malo nedostajati kod primanja protivnika, kada hvatam zglob ili slično. Sada imam samo tri prsta za taj grip. Vjerujem da će doktori uspjeti to srediti i da ne bih trebao imati većih problema”, objašnjava UFC-ov borac i zaključuje:

“To je bio potpuno glup potez.” 

(NAREDNU FOTOGRAFIJU GLEDATE NA VLASTITU ODGOVORNOST)

 

 

 

pokit-3f5f9a41006acf1175710899e6ebe758

Učitaj još novosti